“Ja volim život, a ti?”


29. avgust 2013. DRUŠTVO – Policijska uprava u Smederevu će, u okviru 126. turističko-privredne manifestacije “Smederevska jesen”, u saradnji sa organizatorima takmičenja u malom fudbalu “Street football Srbija”, u subotu 31. avgusta, od 10 sati, na gradskom trgu u Smederevu predstaviti projekat “Ja volim život, a ti?”.

Organizatori takmičenja i Policijska uprava su prepoznali obostrani interes u promovisanju zajedničkih ciljeva, kao što su zdrav život, etika, fer plej, suzbijanje rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, borba protiv svih oblika nasilja na sportskim priredbama, kao i huliganizma i nasilja uopšte, kao društveno neprihvatljivog ponašanja.

Ciljna grupa projekta su deca i mladi uzrasta od 8 do 16 godina, kao i njihovi roditelji, kojima će policijski službenici kroz razgovor ukazivati na razne oblike maloletničke delinkvencije i značaj njenog suzbijanja.

U okviru ovog projekta, koji je podržala i misija OEBS u Srbiji, pripadnici Policijske uprave postaviće štand na gradskom trgu, neposredno pored terena za ulični fudbal, gde će deliti majice, letke, hemijske olovke, rasporede časova i drugi promotivni materijal, koji će nositi poruke o štetnosti narkomanije, alkohola, maloletničke delinkvencije i huliganizma.

Organizovana je i kreativna radionica u kojoj će deca crtati na temu „Uzroci nasilja na sportskim priredbama”, a nagrada za najbolji crtež biće fudbalska lopta, poklon kompanije “NIKE”, sponzora projekta „Street football Srbija”.

Izvor: smederevo.org.rs