Izvlačenje dobitnika knjiga pre početka projekcije filma “Smrdljiva bajka”


02. decembar 2015. KULTURA – „Laguna“ i Centar za kulturu nastavljaju da nagrađuju bioskopske gledaoce novim filmovanim romanima i ovog meseca, kada će biti podeljena dva primerka svetskog bestselera „Pedeset nijansi – Siva“, prvi dio erotske trilogije E. L. Džejms iza čijeg imena se krije britanska spisateljica Erika Leonard.

Naslov romana (u originalu „Fifty Shades of Grey“) je zapravo igra reči, s obzirom da prezime glavnog junaka Kristijana Greja znači sivo. Gde god da se pojavila, ova knjiga je postala književna senzacija. U mnogim bibliotekama je zabranjena, a tamo gde nije, liste čekanja broje i po više hiljada ljudi. Roman „Pedeset nijansi – Siva“ ispituje mračnu, neistraženu stranu seksualnosti, a pisana je u odmerenoj dozi erotike i romanse.

Roman napisan pre četiri, ove godine doživeo je i ekranizaciju. Glavne uloge, u istoimenom filmu, igrali su Džejmi Dornan i Dakota Džonson, u režiji Sema Tejlora-Džonsona.

Da biste postali potencijalni dobitnici jedne od knjiga potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim tu ulaznicu, po završetku filma ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene u petak 4. decembra pre početka druge projekcije filma „Smrdljiva bajka“, na kojoj će se publici predstaviti tumač glavne uloge u ovom filmu Žarko Laušević i reditelj Miroslav Momčilović.