Izložba “Žene slikari”


09. mart 2012. KULTURA – Izložba pod nazivom „Žene umetnički stvaraoci Smedereva“ dostupna je publici do 27. marta. U holu Centra za kulturu predstavljeno je više od 60 radova rađenih u različitim likovnim tehnikama.

Izložba „ Žene umetnički stvaraoci Smedereva“ iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnica,koje imaju talenta volje i ljubavi prema slikarstvu. Iako je prostor je bio nedovoljan da se prikažu sve slike, autorke su brojne snove i ideje pretočile na platno. Na jednom mestu mogu se videti dela mladih neafirmisanih stvaralaca, kao i onih koji su poznati široj javnosti. Iz anonimnosti se otkrivaju novi autori, koji će dobiti kritički sud o onome što rade. Jasno se vidi heterogenost tema i likovnih tehnika, a preovladavaju pejzaži, portreti i priroda. Ovo okupljanje imalo je posebnu važnost jer je proslavljen jubilej, a Gradska organizacija žena istraje u nameri da popularizuje autore, pruži im ambijent da se predstave i prokrči put ka uspehu.

Zajednički rad rezultiralo je još jednom kvalitetnom i zanimljivom izložbom, koju su autorke podarile Smederevcima. Pojedine radove potpisuju Smiljana Jovanović, Mirjana Pavlović,Suzana Gigić,Nevena Dačić, Svetlana Ćurčija, , Biserka Ćuća i Milina Milenković. Postavka koja će, verujemo, i nadalje privlačiti veliku pažnju posetilaca, biće dostupna smederevskoj publici do kraja marta.

Izvor: Televizija Smederevo