Izložba sitnih kolača


Manifestacija “Smederevsko slatko-slano umeće”, odnosno izložba sitnih kolača i slanog peciva, koji će biti podeljeni u humanitarne svrhe, održava se danas u smederevskom Centru za kulturu.

Gradska organizacija žena Smedereva po četvrti put organizuje ovu manifestaciju na Mladence, 22. marta, a domaće slatko-slane specijalitete podeliće deci i najstarijim sugrađanima.

– Po završetku izložbe veći deo proizvoda ide u humanitarne svrhe deci iz Doma za nezbrinutu decu u banji Koviljači i deci u hraniteljskim porodicama u Smederevu. Iako smo najveći deo slatkiša namenili deci, jedna od organizacija žena će i ove godine deo svojih izložbenih proizvoda da odnese Domu za stare – izjavila je predsednica organizacije Milica Pupovac.

Pored žena iz gradskih mesnih zajednica i seoskih udruženja, ovogodišnju humanitarnu manifestaciju pomoći će koleginice iz Jagodine, Ribarske Banje, banje Koviljače, Loznice i Požarevca.

Na izložbi, pored gradskih pekara, učestvuje Dom za stare, Dom Crvenog krsta, Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva “Katakuzina”, Udruženje makedonsko-srpskog prijateljstva, privatni ugostitelji i prvi put, žene iz sindikalne organizacije u smederevskom Vodovodu.

Organizatori računaju da će u takmičarskom delu u obe kategorije biti po najmanje stotinu eksponata. Za najuspešnije su, pored priznanja, predviđene i robne nagrade.

Generalni pokrovitelj je grad Smederevo, a manifestaciju su podržale mesne zajednice i Udruženje kosača “Plavinac”.