Istraga zbog mučenja psa


04. januar 2014. HRONIKA – Policija istražuje slučaj psa kojem je odsečena noga. U Smederevu su građani od 2011. godine četiri puta prijavljivali policiji i inspekcijama da su na ulici teško povređeni psi.

Smederevsko Osnovno tužilaštvo ocenilo je da u slučaju psa koga je jedna žena pronašla na ulici bez zadnje noge nema elemenata za krivičnu prijavu, ali je naložilo policiji da istraži slučaj i pokuša da nađe izvršioca.

U Smederevu su građani od 2011. godine četiri puta prijavljivali policiji i inspekcijama da su na ulici teško povređeni psi.

Juče je na istom mestu, kao i u prethodna tri slučaja, nađen pas sa odsečenom zadnjom nogom i teškom povredom lobanje, kome će danas veterinar amputirati nogu do skočnog zgloba.

Pas Arči kome su na istom mestu odsečene dve noge, posle zauzimanja beogradskog društva “Ljudi za životinje”, udomljen je u Italiji gde je dobio i proteze. Policija je tada saopštila da je psu noge odsekao voz.

“Ne znam da li će neko da shvati da su svi unakaženi psi nađeni u istom delu grada, kod Tehničke škole, i da su verovatno delo iste osobe”, rekao je za agenciju Beta veterinar Saša Stokić koji brine o psima u smederevskom prihvatilištu.

Izvor: RTS