Ispovest oca nastradalog mladića kida dušu


25. jul 2018. HRONIKA – Izvor: Srbija danas – Ubili su mi sina! Bio je pijan, a oni su ga krvnički udarali, mozak su mu bukvalno prosuli i odneli ga na prugu da ispadne da ga je udario voz. Samo me jedna stvar interesuje – ko su i zašto su to uradili – ovim rečima počinje ispovest Milan Todorović iz sela Vranovo kod Smedereva, otac Miroslava Todorovića (29), čije je telo pronađeno u nedelju na pruzi Smederevo – Mala Krsna.

Nesrećni mladić, inače otac troje maloletne dece, nađen je mrtav na oko tri kilometra od svoje kuće, u selu Radinac. Kobnog dana on je bio dever na svadbi brata od tetke u restoranu nedaleko od mesta gde je pronađen.

– Bili smo na svadbi u nedelju, otišao sam sa ženom i mlađim sinom nešto ranije kući, a Miroslav je ostao. Oko ponoći su mi javili da je njegovo telo pronađeno na pruzi i da ga je najverovatnije udario voz – priča nesrećni otac posle sinovljeve sahrane, koja je obavljena juče na lokalnom groblju.

On dodaje da je kasnije, kad je saznao šta se dešavalo nakon što je on napustio veselje, shvatio da mu je sin ubijen.

– Tome u prilog idu i njegove povrede na telu. Video sam ga, glava mu nije bila smrskana već razbijena. Na levom ramenu je imao posekotinu. Da ga je udario voz, pitanje je šta bi od njega ostalo. Ubili su ga ljudi koji su bili prolaznici. Izašli su iz vozila i tukli njega, ali i moju majku, i sve one koji su bili tu da pomognu Miroslavu – objašnjava Milan.

Prema njegovim rečima, ležao je preko pruge i najverovatnije su ga nasilnici, za koje još ne zna ko su, dovukli tu i stavili da insceniraju drugi vid tragedije.

Drug njegovog pokojnog sina Avram Stojković objasnio je da je Miroslav bio na svadbi i da je bio pijan.

– Pokušali smo da ga odvedemo kući jer je bio neprijatan. Umirivali smo ga i on je u jednom trenutku stao na ulicu. Naišla su kola iz pravca Male Krsne i iz njih su, revoltirani što Miroslav stoji na putu, izašla trojica muškarca. Svi smo im se izvinili i objasnili im da je pijan da ne zamere. Međutim, oni su krenuli na nas. Udarali su Miroslava, pa babu koja je htela da ih razdvoji, mene su udarili da u trenutku nisam znao gde sam – priča u dahu Stojković.

On dodaje da su videli kako mučki prebijaju Miroslava, ali kako su i oni dobili udarce, postoje delovi kojih se ne sećaju.

– Nisam video trenutak kad su Miroslava odneli na prugu jer ni sam nisam znao gde sam. Ali on tuda ne bi išao svakako jer nema potrebe da ide na prugu, kuća mu je sa druge strane – priča drug, a prekida ga otac nastradalog, koji dodaje da Miroslav, pijan koliko je bio pijan, sam ne bi mogao da priđe pruzi jer je nepristupačno.

Milan za svog nastradalog sina kaže da je bio loš kad popije, ali da to nije razlog da bude ovako ubijen.

– Mog sina više nema. Što mu ruku ili nogu nisu polomili, ali samo da je ostao živ. Ostavio je troje male dece. Njima treba otac – kaže uplakani Milan.

Istraga vezana za ovu tragediju još je u toku, te se ne zna da li je reč o ubistvu ili nesrećnom slučaju.

– Saslušani su svedoci sa svadbe, rođaci, ali i oni koji bi mogli da budu osumnjičeni za napad. Prema onome što smo saznali, nastradali je bio pijan i istrčao je na ulicu. Navodno je dobio nekoliko šamara i krenuo kući. Dok je prelazio prugu, udario ga je voz. Ipak, više o slučaju znaće se po okončanju istrage, ali i po nalazima obdukcije koja je urađena – navodi izvor upućen u slučaj.