Isplaćene nadoknade protivgradnim strelcima


15. jul 2013. DRUŠTVO – Fond za razvoj poljoprivrede grada Smedereva danas je potpisao ugovore o nadoknadi za rad strelcima na protivgradnim stanicama.

Na teritoriji Grada Smedereva ima 17 protivgradnih stanica, a angažovana su 34 strelca.

Fond je po strelcu izdvojio 8.000,00 dinara, a ostali deo nadoknađuje MUP Srbije – Sektor za vanredne situacije. Nadoknade su za period od 15. aprila do 15. jula 2013. godine.

Podsećamo da su protivgradne stanice, kao i strelci, u nadležnosti MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije.

U 2011. i 2012. godini, Fond je kupio rakete koje su donirane MUP-u i raspoređene stanicama u Smederevu i okolini, pa je zato u 2013. godini, na početku sezone zaštite od grada, na stanicama bilo u proseku 7,5 raketa po stanici, a na teritoriji Srbije, prosek je bio 3,2 rakete.

Od početka protivgradne sezone, ispaljeno je 188 protivgradnih raketa na našoj teritoriji. Šteb za vanredne situacije doneo je odluku o kupovini 51 rakete koje su raspoređene strelcima.

Fond za razvoj poljoprivrede grada Smedereva takođe je inicirao sastanak sa predstavnicima MUP-a i 25 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, kako bi se obezbedio dovoljan broj raketa, ali i donošenje Zakona o protivgradnoj zaštiti.

Pozitivan odgovor stigao je iz Pančeva, Valjeva i Smederevske Palanke.

Izvor: smederevo.org.rs