Isključene i kamere koje pokrivaju Trg na kome će biti protest


04. mart 2017. DRUŠTVO – Izvor: Novi magazin – Posle informacije da večeras na Trgu Republike u Smederevu neće biti struje, iz Građanske inicijative u tom gradu je rečeno da su isključene i lajv kamere koje pokrivaju trg na kojem će biti održan protesni skup i s razglasa puštana muzika Vlada Georgieva.

Koncert Gergijeva u tom gradu je ranije zabranjen, podsećaju u Građanskoj inicijativi “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati”, i navode da su se preko kamera mogla uživo na internetu pratiti dešavanja na trgu.

U inicijativi je ranije rečeno da večeras neće biti struje, jer će biti isključena na području oko Trga Republike. Izvor blizak Gradskoj upravi kazao je za agenciju Beta da “struje neće biti” na prostoru Trga Republike gde je zakazan protest, a kako je dodao taj izvor, “ako bude potrebno, neće je biti ni u celom gradu”.

Jelena Ilić iz Građanske inicijative je navela da tu inicijativu na fejsbuku podržava više od 20.000 ljudi . Organizatori skupa pozvali su učesnike da protest bude miran i dostojanstven i “veran svojoj izvornoj ideji”.

“Nema stranačkih zastava, nema političara za mikrofonom, nema uvreda ni mržnje. Na eventualne provokacije odgovaramo prezirom i smehom. Naš odgovor je pesma. Danas nas gleda cela Srbija, pokažimo joj koliko lepi i ponosni možemo da budemo”, navodi se na fejsbuk stranici.

Kako javlja Betin izveštač iz Smedereva danas su u prodavnicama pištaljke poskupele sa 20 na 40 dinara.

Pevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsednika Srbije.

Skup se organizuje nakon što je u više navrata otkazan njegov koncert.