Investicija u novi pogon Ju-Es stil Srbije


31. maj 2011. PRIVREDA – U Hladnoj valjaonici kompanije Ju-Es stil Srbija (U. S. Steel Serbia) u Smederevu danas je pušten u rad pogon za obradu valjaka, mešovito preduzeće sa po 50 odsto vlasništva kompanije Ju-Es stil Srbija i kanadske kompanije Kort holdings limitid (Court Holdings Limited – CHL).

Pogon za obradu valjaka Serbijan rol servis kompani d.o.o. (Serbian Roll Service Company – SRSC d.o.o.) se prostire na oko 1.300 kvadrata, a namenjen je tvrdom hromiranju i brušenju valjaka. Vrednost investicije iznosi više od pet miliona dolara.

“Kompanija SRSC je fizički locirana unutar naše fabrike. Sa probnom proizvodnjom smo počeli ove godine. U izgradnji pogona učestvovalo je više od 100 izvođača od kojih je većina bila iz Smedereva”, izjavio je generalni direktor Ju-Es stil Srbija Metju Perkins i dodao da zajedničko preduzeće trenutno zapošljava šest ljudi koji rade na poslovima hromiranja i brušenja valjaka za potrebe Ju-Es stil Srbija.

“Naša je namera da njihove usluge omogućimo i drugim kompanijama čiji predstavnici su danas ovde sa nama. Očekujemo da će broj zaposlenih u SRSC rasti kako se bude povećavao obim posla i broj klijenata”, istakao je Perkins.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora kompanije SRSC d.o.o. Filipa Korta, zajednička kompanija u Srbiji osnovana je 2007.

„Sa ponosom možemo da kažemo da sa Ju-Es stilom naša matična kompanija CHL ima saradnju od 1983, kada je formirano prvo mešovito preduzeće za obradu valjaka. U dosadašnjih 27 godina uspešne saradnje ugrađeno je mnogo truda i rada ekspertskih timova iz obe kompanije, tako da je puštanje u rad pogona u Smederevu logičan sled događaja”.

Kompanija CHL poseduje više od 30 sličnih proizvodnih pogona za obradu valjaka na pet kontinenata koji rade po principu mešovitih preduzeća, formiranih sa poznatim železarama i valjaonicama aluminijuma.

Osim poslova obrade valjaka koje obavlja za kompaniju Ju-Es stil Srbija, SRSC d.o.o. otvorena je za saradnju i sa drugim klijentima iz čitavog regiona jugoistočne Evrope.