Invensticija od milion evra


14. septembar 2012. PRIVREDA – Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi, predstavnici preduzeća METECH d.o.o, informisali su gradonačelnicu Smedereva, dr Jasnu Avramović, o planovima razvoja u narednom periodu i tom prilikom je dogovorena saradnja na efikasnoj realizaciji novog projekta.

Preduzeće METECH d.o.o, u vlasništvu belgijske firme METES N.V, u sklopu svojih planova razvoja, počelo je investiranje u novi prostor za logistički centar i proizvodnju – halu od 2.000 metara kvadratnih, sa investiranjem u fotonaponsku solarnu elektranu za proizvodnju „zelene struje“.

Elektrana je snage 205 kilovata, a investicija vredna oko 1.000.000 evra, biće realizovana, postupno, do kraja juna 2013. godine.

Pomenuta investicija omogućiće upošljavanje 40 novih radnika, na već postojećih 140 zaposlenih. Plan je da ova investicija donese povećanje proizvodnje za oko 20 odsto, u odnosu na 2012. godinu.

METECH bi trebalo da otpočne poslovanje u režimu rada u Slobodnoj zoni Smederevo, po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija i Uprave carina, najverovatnije, tokom narednog meseca.

Izvor: smederevo.org.rs