Iliću i Adamoviću po dve medalje, Bojić bronzani


05. februar 2018. SPORT – Smederevski strelci imali su odličan nastup proteklog vikenda na prvom međunarodnom turniru vazdušnim oružjem, Vojvodina kupu, koji je održan u Novom Sadu. Veljko Ilić je osvojio dve srebrne medalje vazdušnom puškom. Pojedinačno je bio drugi junior, a u miksu sa Ivanom Marić iz „Policajca“, takođe se popeo na poziciju dva na postolju. Petar Adamović je ubedljivo osvojio zlatnu medalju kao junior i prvu bronzanu medalju u konkurenciji seniora vazdušnim pištoljem. I Dušan Bojić vazdušnim pištoljem je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora.

Na prvom Vojvodina kupu, na kome su se ove godine okupili učesnici iz šest zemalja, strelci „Smedereva“ osvojili su pet medalja! Veljko Ilić i Petar Adamović su imali gotovo stoprocentan učinak, jer su osvojili po dve medalje. Vredna svake pohvale je i medalja koju je osvojio Dušan Bojić.

Naš reprezentativac, Veljko Ilić, najpre je osvojio srebrnu medalju u miksu. U novoj olimpijskoj disciplini nastupio je u paru sa Ivanom Marić, iz Kluba streljačkih sportova u Beogradu. Njihov finalni rezultat vredeo je 489,7 krugova. Za krug i po, bolji od ovog juniorskog para, koji će zajedno nastupiti u miksu i na predstojećem Evropskom prvenstvu, bio je novosadski, seniorski tandem: Đorđe Janjić i Tatjana Banjac. Treće mesto pripalo je Nišlijama, Andriji Milovanoviću i Lari Canić sa 428,3 kruga. I u kvalifikacijama miks SD „Novi Sad 1790“ je bio prvi sa 825,4 kruga, „Smederevo i Policajac“ drugi sa 823,2, treći SK „Novi Beograd Ušće“ sa 822,4… Ukupno 15 timova.

Ilić se i u sledećem, pojedinačnom nastupu okitio srebrnom medaljom. U takmičenju juniora pobedu je odneo Aleksa Mitrović iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 619,2 kruga, Ilić je imao solidnih 612,8 krugova, bronzu je osvojio Stojan Stevanović iz „Policajca“ sa 610,2 kruga. Nastupilo je 13 juniora, a za finale u opštoj kategoriji Ilić je bio prvi ispod crte. Našem strelcu falila su 2 kruga.

Ono što je Ilić, propustio, dočekao je Petar Adamović. On je najpre osvojio zlatnu medalju kao junior i kao osmi sa 556 krugova se plasirao u finale u opštoj kategoriji, gde je iza sebe ostavio mnogo iskusnije strelce. Zlatnu medalju je osvojio seniorski reprezentativac Duško Petrov iz SD „Aleksa Dejović“ iz Užica, srebrnu Branko Mašanović iz „Policajca“. U kategoriji juniora, srebro je sa 537 krugova osvojio domaći strelac Uroš Ivanovski, a bronzu naš Dušan Bojić sa 528 krugova. Takmičila su se 4 juniora i 15 seniora.

U konkurenciji juniorki puškom, naša Natalija Tasić sa 607,5 krugova, zauzela je 23. mesto. Nastupile se 42 juniorke.
Sledećeg vikenda na smederevskom strelištu održaće se Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, a u finalu naših 5 strelaca pojaviće se u šest nastupa. Puškom Veljko Ilić u obe kategorije, juniora i seniora, i Nemanja Adamović u kategoriji juniora. Pištoljem juniori, Petar Adamović i Dušan Bojić, juniorka Ana Todorović i seniorka Ana Alentijev. Mlada mama Jasmina Milovanović, preskočiće ovo takmičenje, iako se kvalifikovala u kategoriji seniorki istim oružjem. Smederevo će ipak, imati i timove u obe discipline u ekipnom nadmetanju.