Igor Mirović: Mnogo zainteresovanih za “Železaru”


02. april 2014. PRIVREDA – Za Železaru “Smederevo” ima mnogo zainteresovanih kompanija, ali je rano za govoriti o detaljima razgovora, kaže v. d. ministra privrede Igor Mirović.

Mi ćemo, verujem u konkurentskoj borbi za “Železaru” uspeti da pronađemo prvoklasnog partnera, rekao je Igor Mirović novinarima na jednom skupu u Beogradu.

Mirović nije želeo da kaže da li je ruski “Uralvagonzavod” zainteresovan za strateško partnerstvo, kao ni šta je predmet današnjih razgovora predstavnika tog preduzeća sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Vršilac dužnosti ministra privrede je istakao da je rano govoriti ko je taj ko će u narednih nekoliko meseci, možda i godinu dana, “biti u punoj meri opredeljen kao strateški partner” u smederevskoj železari.

“Vlada u tehničkom mandatu u ovom trenutku finansijski i tehnički pomaže opstanak ‘Železare’ upravo da bi održala sistem i da bi, nakon formiranja vlade, mogli da ubrzamo realizaciju eventualnog strateškog partnerstva”, rekao je Mirović.

Država Srbija je početkom 2012. preuzela smederevsku Železaru za jedan dolar od američkog “Ju Es Stila”, koji se povukao iz Srbije.

Izvor:RTS