I Železara osvaja nagrade


11. februar 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Železara Smederevo osvojila je prvo mesto za projekat uvođenja SAP (Systems, Applications and Products) softverskog rešenja.

Nagrada je dodeljena na takmičenju najuspešnijih SAP projekata na nivou centralne i istočne Evrope (CEE), u kategoriji srednjih implementacija, saopšteno je danas iz te firme.

Železara je pobedila u konkurenciji 16 zlatnih pobednika iz različitih regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike i ušla u uži izbor od šest najboljih projekata.

SAP kao svetska kompanija za izradu poslovnih softvera posebno nagrađuje kompanije koje vrednuju kvalitet planiranja i realizacije svojih implemetacionih projekata baziranih na SAP softveru.

Železara Smederevo je krenula sa implementacijom SAP softverskog sistema u junu 2012. godine, a već 1. januara 2013. sistem je počeo sa radom.

Međunarodni žiri je posebno pohvalio kvalitet rešenja u oblasti sistema održavanja u smederevskoj železari. Komisija za izbor najboljih implementacija SAP projekata na nivou regiona CEE birala je između projekata iz 13 zemalja regiona.

Tim Železare Smederevo uspeo je da primeni 10 principa SAP kvaliteta i da pregledno, sistematično i razumljivo pripremi nominacionu formu, navodi se u saopštenju.

Nagrada će biti uručena predstavnicima Železare na svečanoj ceremoniji u Pragu, 27. februara.