I ovog leta bioskop na otvorenom PATOSINEMA!


21. jul 2016. KULTURA – Četvrtu godinu zaredom građani i posetioci Smedereva imaju prilike da uživaju u filmskom pikniku pod nazivom PATOSINEMA!, koji organizuje omladinsko pozorište PATOS.

ps4_raspored

Bioskop uvek mladog i slobodnog duha besplatno prikazuje filmove različitih žanrova tokom leta u divnom ambijentu Dunavskog parka u Smederevu. Uz lampione, piknik ćebad i dobru atmosferu, ljubitelji sedme umetnosti i ove godine očekuju različita filmska ostvarenja.

Pod sloganom „Kultno leto“, PATOSINEMA! će prirediti mali omaž velikanima domaćeg filma Draganu Nikoliću i Velimiru Bati Živojinoviću, a posetioce očekuje 6 kultnih ostvarenja ova dva glumca. Pored ovih filmova, već tradicionalno, na repertoaru se nalaze i najnovija opstvarenja popularnih japanskih anima, ali i program uveden prošle godine pod nazivom „Cinema Fresh“, u okviru kojeg se prikazuju prvi filmovi domaćih mladih autora, pa tako ove godine se mogu pogledati filmovi „Varvari“ (režija: Ivan Ikić) i „Odumiranje“ (režija: Miloš Pušić).

Projekcije su zakazane svakog četvrtka i petka u 21.00 i trajaće sve do 26. avgusta. PATOSINEMA! 4 je ujedno i deo programa „Kulturno leto“ i realizuje se uz podršku Grada Smedereva i Centra za kulturu Smederevo. Ulaz na sve projekcije je slobodan.