Humanitarni koncert učenika Muzičke škole „Kosta Manojlović“


29. novembar 2016. KULTURA  – U petak, 2. decembra 2016. godine, sa početkom u 19.00 časova u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo održaće se humanitarni koncert učenika Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu, sa ciljem da se sakupi novac za otplatu harmonike njihovog druga Mileta Đurđevića.

Na koncertu će se izvesti instrumentalne solo-tačke, nastupiće kamerni sastavi, orkestri, etno i solo-pevači. Program obuhata više muzičkih stilova, od klasične muzike, sve do zabavnih muzičkih numera. Cena ulaznice je 150,00 dinara.

Mile Đurđević je učenik drugog razreda srednje Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu, na odseku harmonike. U toku niže muzičke škole na takmičenjima klasične harmonike osvojio je mnogobrojne prve nagrade na različitim domaćim i svetskim takmičenjima. Samo u prošloj školskoj godini pobedio je na Republičkom takmičenju muzičkih škola u svojoj kategoriji. Pored toga, osvojio je i 1. nagradu u kategoriji kombinovani duo, 1. mesto na svetskom internet takmičenju, 1. nagradu na 13. Međunarodnom takmičenju „Zvezdane staze“ u Kragujevcu, kao i 1. nagradu na Internacionalnom takmičenju harmonike „Akordeon art“ u Sarajevu. Kao učenik prve godine, pored uspeha na takmičenjima harmonike, ostvario je  odličan uspeh sa prosekom 5.00.

Miletova porodica je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Oba roditelja su nezaposlena, starija sestra je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Banja Luci, a mlađa sestra, takođe talenat za muziku, uskoro će krenuti istim stopama kao brat i sestra.

Kupovinom karata za ovaj koncert obezbediće se novac kojim će se otplatiti Miletova harmonika koja mu je preko potrebna za vežbanje i dalje napredovanje i omogućiće se njegovo učešće na takmičenjima svetskog ranga 2017. godine.

Pozivamo vas da podržite ovu humanitarnu akciju, da svi zajedno pokažemo plemenitost i pomognemo ovom talentovanom mladiću na čiji rad, zalaganje i uspehe možemo da budemo ponosni.

Za sve dalje informacije obratite se Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ (026 4622534, mskos1@mts.rs) ili Centru za kulturu Smederevo (4624-815, centar@sdkultura.org.rs).