Humanitarni koncert Hasana Dudića


05. decembar 2016. KULTURA – Popularni pevač i kompozitor Hasan Dudić, povodom obeležavanja 45 godina rada na estradi, održaće humanitarni koncert u Smederevu, u četvrtak 8. decembra. Pevač koji se proslavio brojnim hitovima koje je otpevao, kao i pesmama koje je za kolege napisao, aktivno se bavi borbom za autorska prava, humanitarnim radom i aktivan je u borbi za prava nacionalnih manjina. I koncert koji će biti održan u Velikoj dvorani Centra za kulturu, sa početkom u 20.00 časova, humanitarnog je karaktera i nosi naziv „Sklonimo decu sa ulica  – uvedimo ih u sportske hale“.

Hasan Dudić je komponovao za mnoge poznate pevače kao što su Šaban Šaulić, Zlata Petrović, Ana Bekuta, Ljuba Aličić, Halid Bešlić, Mitar Mirić i drugi. Njegove pesme Čaše lomim, Crna ženo sa očima plavim, Doviđenja mladosti moja voljena, Sad je kasno za novi početak, O tebi pevam Emina, Kad vreme učini svoje i mnoge druge trajno su zauzele mesto u srcima naših ljudi.

Neke od ovih pesama biće izvedene i na koncertu u Smederevu, a pored Hasana Dudića pevaće ih mnoga poznata imena naše narodne muzike sa kojima je sarađivao i za koje je komponovao brojne hitove: Mitar Mirić, Angel Dimov, Ljuba i Dejan Aličić, Jelena Jovanović, Ivana Šašić, Era Ojdanić, Mišel Gvozdenović, Milica Krsmanović i drugi. Specijalni gost je poznati makedonski saksofonista romskog porekla Ferus Mustafov, poznat i kao Kralj Ferus Mustafov, a u programu koncerta najavljen je i gost iznenađenja. Svi izvođači nastupiće u pratnji orkestra Mlađana Vasilevskog i Mikija Dudića.

Autobiografijom „Život nema reprizu“, bivši profesionalni bokser, pevač i kantautor Hasan Dudić pre pet godina obeležio je 40 godina rada na estradi.

Podršku u realizaciji koncerta pružili su Centar za ljudska prava i nacionalne manjine Srbije, SOKOJ, Produkcija „Sezam“, TV HAPPY, TV Kopernikus i grad Smederevo.

Ulaznice za koncert Hasana Dudića i njegovih prijatelja prodaju se na biletarnici Centra za kulturu po ceni od 500 dinara. Za organizovane posete cena će biti umanjena za 10%, a minimum je 20 ulaznica da bi se ostvario popust.