Grgićeva na dva Svetska kupa


09. maj 2015. SPORT – Jasmina Grgić, reprezentativka Streljačke družine „Smederevo“ nastupiće na dva Svetska kupa ove sezone, u Fort Beningu i Minhenu. Ona će gađati sa oba oružja, vazdušnim i malokalibarskim pištoljem i pokušati da ostvari visoke rezulate i dobar plasman koji joj mogu doneti i olimpijsku vizu za Rio 2016.

Jasmina Grgić, reprezentativka Streljačke družine „Smederevo“, koja se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Srbije u Novom Sadu, na poziv Srećka Pejovića, sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije, učestvovaće na dva predstojeća Svetska kupa u streljaštvu. Prvi je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 11. do 19. maja, a drugi na olimpijskom strelištu u Minhenu od 26. maja do 2. juna. Grgićeva će gađati u obe discipline, vazdušnim i malokalibarskim pištoljem i pokušati da ostvari visoke rezulate i dobar plasman koji joj mogu doneti i olimpijsku vizu za Rio 2016.

Od ukupno sedam do sada osvojenih kvota za najveću sportsku manifestaciju na svetu, Olimpijske igre u Riju 2016. godine, strelci su Streljačkom savezu i Olimpijskom komitetu Srbije doneli četiri. Olimpijske kvote prošle godine sa Svetskog prvenstva u Granadi doneli su Andrea Arsović (puškom) i Jasna Šekarić (pištoljem), a pre petnaestak dana na Svetskom kupu u Čangvonu i Ivana Maksimović (puškom) i Dimitrije Grgić (pištoljem). Preostale tri osvojili su plivači Čaba Silađi, Velimir Stjepanović i Arkadij Vjačanin.

Jasmina Grgić je ove sezone vazdušnim pištoljem bila treća na Finalu Kupa Srbije i druga na Prvenstvu Srbije. Na prvom kolu Kupa Srbije, pre nedelju dana, malokalibarskim pištoljem bila je druga.

Autor fotografije: Đorđe Janjić