Gradonačelnica smenila Vesnu Jeremić Dragojević


10. septembar 2013. DRUŠTVO – Nova lokalna vlast, posle prelaska gradonačelnice iz grupe građana „Pokret za Smederevo“ u Srpsku naprednu stranku, na političku pozornicu stupiće u oktobru. Uloge nisu podeljene, ali u podeli gotovo sigurno neće biti Demokratske stranke. Signal za to stigao je kroz smenu pomoćnice gradonačelnice iz DS.

Pomoćnica gradonačelnice za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Vesna Jeremić Dragojević (DS) razrešena je uz obrazloženje da grad ne može sebi da dozvoliti luksuz da u Gradskom veću ima dva člana koji su resorno zaduženi za iste oblasti koju je pokrivala pomoćnica.

– Dobila sam objašnjenje da će i ostali pomoćnici gde se dupliraju resori biti razrešeni, ali ipak nijedan nije smenjen – kaže Vesna Jeremić Dragojević (DS).

Navodna štednja na funkcijama pre liči na početak rekonstrukcije vlasti, u kojoj će po svemu sudeći odlaznu kartu dobiti demokrate. Dilema da li se povući samovoljno ili čekati „odstrel“ u DS, kao da ne postoji. Čak ih ni smena stranačke koleginice nije uznemirila, jer je izostala bilo kakva javna reakcija.

– Nedelju dana sam ćutala čekajući svoju stranku da izađe u javnost sa stavom, ali se to nije dogodilo. Verovatno DS nema dovoljno hrabrosti da stane iza pomoćnika gradonačelnika, iako ostali pomoćnici nisu smenjeni – kaže dr Vesna Jeremić.

Prvi čovek smederevskih demokrata ima razumevanja za smenu svoje stranačke drugarice po sistemu „gradonačelnica zna najbolje“. – Obrazloženje gradonačelnice je da će se zbog izuzetno teškog stanja u budžetu odreći usluga svih pomoćnika koji se bave oblašću za koju je već zadužen neko od članova Gradskog veća. Dr Vesna Jeremić je neko ko je napravio proboj u ovoj oblasti. Šteta da takav stručnjak više ne doprinosi svojim znanjem, ali poštujemo prioritete gradonačelnice – izjavio je za naš list predsednik GO DS dr Ivan Stevanović.

A prioritet gradonačelnice, bar sudeći po nezvaničnim saznanjima, jeste da hitno sprovede u delo nalog vrha SNS i da demokrate isključi iz vlasti.

– Aktuelnu vlast zvanično čine „Pokret za Smederevo“, SPS i DS, iako PZS praktično ne postoji u Skupštini, nakon što je gradonačelnica sa svojim odbornicima prešla u SNS.

SNS je najjača stranka buduće vlasti sa 28 od 70 odbornika, a mesto je rezervisao i za SPS. Ko će se priključiti, ostaje da se vidi narednog meseca, za kada je najavljena rekonstrukcija lokalne vlasti.

Izvor: novosti.rs