Gradonačelnica posetila smederevske boksere


26. oktobar 2012. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, obišla je u petak Bokserski klub Smederevac, kako bi se upoznala sa uslovima u kojima rade sportisti ovog kluba, koji održavaju treninge u baraci kod Sportskog centra.

U Smederevu postoje dva bokserska kluba, BK Smederevo i BK Smederevac. U septembru je gradsko rukovodstvo iniciralo prvi zajednički sastanak rukovodstva dva smederevska bokserska kluba, na kojem je ocenjeno da se razdruživanjem i stvaranjem novih klubova smanjuju sredstva opredeljena za određeni sport i da je osnovna ideja pronalaženje načina da ova dva kluba zajednički deluju.

Na dosadašnjim sastancima sa predstavnicima bokserskih klubova takođe je dogovoreno da se razmotri mogućnost obezbeđivanja novog prostora za boksere koji su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka na najbolji način pronosili ime našeg grada širom tadašnje države.

„Na klubovima je da nađu model zajedničkog rada, ali je najcelishodnije rešenje da se udruže u jedan klub. Na Sportskom centru je planiran prostor za borilačke sportove, pa je realno da ga koriste i bokseri, koji sada vežbaju u neadekvatnim uslovima“, istakla je gradonačelnica.

Uprava Bokserskog kluba Smederevac saglasila se sa idejom o fuziji dva smederevska bokserska kluba, a gradonačelnica je sugerisala pronalaženje kompromisa u vezi sa ujedinjenjem dva kluba.

Gradonačelnica je dodala da će novca u budžetu biti sve manje i da je želja lokalne samouprave da se postojeći novac, opredeljen za sport, iskoristi na najbolji način. Ona je rekla da je bokserima pružena ruka i da je ovo prvi put da se otvoreno priča o budućnosti ovog sporta.

Sugerisano je da u proslavi jubileja – 70 godina boksa u našem gradu, zajedno učestvuju predstavnici dva kluba.

Izvor: smederevo.org.rs