Građani duguju JKP “Čistoća” 88,8 miliona dinara


19. jul 2016. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Smederevskom Javno-komunalnom preduzeću “Čistoća” građani za iznošenje smeća duguju 88,8 miliona dinara, a najveći deo tog duga su zastarela potraživanja, rečeno je agenciji Beta u tom preduzeću.

Na vrhu liste dužnika je jedno domaćinstvo čji je dug, do ovog meseca, 120.736 dinara.

Preduzeće je više puta za sve dužnike dostavilo opomenu pred utuženje u kojoj je navedeno da preduzeće ima prava da naplati iznošenje “čak i kada ga ne iznese, ako je vlasnik onemogućio iznošenje”.

– S obzirom na poboljšan sistem prinudne naplate i efikasnost privatnih izvršitelja, veliki broj dužnika je nakon primljenih opomena ili isplatio dug ili zaključio ugovor o reprogramu duga – rekao je Beti zamenik direktora JKP “Čistoća” Petar Disić.

On je dodao i da su oni koji nisu reagovali na opomenu tuženi i da čak i kada ih korisnik sprečava, Čistoća ima prava da naplati uslugu i ako ne iznese smeće.

Disić je obavezu plaćanja i “kad se usluga ne izvrši” objasnio da svako ima smeće kojeg se na ovaj ili onaj način reši: bacanjem u zajednički kontejner ili odnošenjem na deponiju. I kontejner i deponija pripadaju JKP “Čistoća”.