Grad Smederevo sponzor kluba


02. januar 2012. SPORT – Izvor: Tanjug – Fudbalskom klubu Smederevo osigurano je finansiranje iz gradskog budžeta skoro do kraja sezone sa oko tri miliona dinara mesečno.

Od oko 65 miliona dinara, koliko iznosi sportski deo gradskog budžeta za 2012. godinu, “oklopnicima” je namenjeno 15 miliona dinara, potvrdio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

“Smatramo da je to dovoljan iznos, oko tri miliona dinara mesečno, za okončanje fudbalske sezone. Za narednu sezonu pokušaćemo da pronađemo sponzora. U međuvremenu, pregovaraćemo sa stečajnim upravnikom Sartida a.d. u stečaju, koji je praktično vlasnik kluba, odnosno nije u jurisdikciji lokalne samouprave”, rekao je Umičević.

Američko-srpska kompanija “Ju-Es-Stil Srbija”, kao glavni sponzor, otkazala je finansijsku saradnju sa FK Smederevo od 1. septembra, što je posledica ekonomske krize, a grad je do kraja godine finansirao rad kluba sa oko devet miliona dinara.

Smederevci su do septembra imali sigurne prihode, pošto su se sponzorski ugovori od dolaska američke kompanije u Srbiju oslanjali upravo na “Ju-Es-Stil” i njihove poslovne partnere.

Podaci govore da su mesečni sponzorski ugovori sa “Ju-Es-Stilom” bili vredni oko 60.000 dolara. Dosadašnji sponzori, u manjem iznosu, bili su “Meser Tehnogas” i “MultiServ”, koji imaju stabilne poslovne veze sa smederevskom železarom.

Umičević je ocenio da je važno rešavanje pravnog okvira, a što se tiče finansiranja, moguće je obezbediti dodatna sredstva i rebalansom budžeta. Prema njegovim rečima, posle izbora bi trebalo da buduća vlast nastavi sa rešavanjem ovog problema.

“Za ovaj mandat zaokružene su potrebe FK Smederevo i sa opredeljenim sredstvima mislim da mogu da opstanu u Superligi Srbije”, istakao je Umičević.

Za 10. januar zakazana je konstitutivna sednica novog Upravnog odbora smederevskog superligaša. Lokalna samouprava participiraće sa više svojih predstavnika, koji bi trebalo da sagledaju trenutno stanje i da ponude rešenje nagomilanih problema, pa i detalje vezane za dugovanja prema pojedinim igračima.