Grad Smederevo izdvojiće 12 miliona dinara za novogodišnju rasvetu i njeno postavljanje


01. decembar 2016. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Grad Smederevo će za novogodišnju rasvetu i njeno postavljanje potrošiti oko 12 miliona dinara, sudeći po odlukama o potpisivanju ugovora sa izvođačima radova koje su donete ovih dana.

fxmktkqturbxy8zowqxzje0zjbhnwiwy2viotlmmdzlztm2ywy5zde1os5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Smederevo je, naime, pre mesec dana raspisalo javni poziv za podnošenje ponuda “za kupovinu novogodišnjih dekorativnih figura za svečano ukrašavanje grada za novogodišnje i uskršnje praznike”, a rok za podnošenje ponuda je istekao u ponedeljak.

zy3ktkqturbxy8ymtfky2uymmnlyzvmyjuyzjy4ndq4ytcwmmi5zwiwmy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Stigla je samo jedna, ona beogradske firme “Kip Lajt”, koja je prihvaćena. Svečano osvetljenje u dane praznika, grad će toj firmi platiti 10.195.764 dinara sa PDV-om.

Pored toga, Smederevo će izdvojiti još 1.666.667 dinara bez odnosno oko dva miliona dinara sa PDV-om i za posao koji će odraditi firme “Eltesa” i “Tropikal elektrik”.

ugovor

Jer, smederevska Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište je početkom novembra, dakle mesec dana pre no što joj sleduje likvidacija, takođe sprovela javnu nabavku za “montažu i demontažu dekorativne i manifestacione javne rasvete” i, za taj iznos, dodelila je posao ovim dvema firmama.