Grad Smederevo dobio zahvalnicu od nemačke nevladine organizacije ASB


19. oktobar 2012. DRUŠTVO – Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice rada na prostoru Balkana, nemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V, je u sredu, 17. oktobra, u Sarajevu dodelila zahvalnicu Gradu Smederevo za nesebičnu dugogodišnju podršku u implementaciji humanitarnih i razvojnih projekata u Srbiji.

Dodeli ovog značajnog priznanja prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora i visoke zvanice iz Bosne i Hercegovine, a nagradu je primila dr Vesna Jeremić Dragojević, pomoćnik gradonačlenika Smedereva za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

“Na teritoriji Grada Smederevo, u protekle četiri godine, imali smo odličnu saradnju sa ASB-om, kako u uređenju kuća kroz građevinske programe, tako i kroz projekte ekonomskog osnaživanja izbeglih i interno raseljenih lica i lokalnog ugroženog stanovništva”, rekla je dr Jeremić Dragojević i istakla da je zahvalnica koju je Grad dobio rezultat zajedničke saradnje.

Naime, ova nemačka nevladina organizacija ulaže novčana sredstva koja dobija od Evropske komisije Evropske unije i zajedno sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije sprovodi projekte na teritoriji Grada Smedereva.

Organizacija ASB na Balkanu radi već dugi niz godina i do sada je humanitarne svrhe donirala je oko 150 miliona eura.

Izvor: smederevo.org.rs