Grad smanjuje takse da bi pomogao Ju-es stilu


03. novembar 2011. PRIVREDA – Izvor: Beta – Kompaniji Ju-es stil (U.S.Steel) biće smanjene odredjene takse, kako bi smanjila troškove poslovanja i zadržala sve radnike, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Smederevska železara je zbog teškoća u proizvodnji i gubitaka zatražila pomoć od Vlade Srbije i lokalne samouprave.

Gradsko veće odlučilo je, kako je agenciji Beta rekao Umičević, da smanji dnevne takse za korišćenje obale Dunava u poslovne svrhe sa 100 dinara po kvadratnom metru na pola dinara, a za korišćenje obale po dužnom metru taksa je pet dinara.

Smanjenje taksi će, prema rečima gradonačelnika Smedereva, “umnogome smanjiti obaveze Ju-es stila prema lokalnoj samoupravi”, a u toku su pregovori da bude smanjena i ekološka taksa.

On je ocenio da je ekološka taksa koju plaćajuju kompanije “zaista visoka”, a bila bi smanjena prema doprinosu kompanije u zaštiti životne sredine.

Takav zahtev je, kako je rekao Umičević, naišao na razumevanje u lokalnoj samoupravi i sada se razmatra šta Ju-es stil može da doprinese u zaštiti životne sredine, kako bi se utvrdilo umanjenje ekološke takse.