Gorica Petković negirala krivicu


15. decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Agenicija Beta – Nekadašnja referentkinja filijale PIO fonda u Smederevu Gorica Petković, kazala je u završnoj reči da nema dokaza o krivici za primanje i davanje mita.

Nekadašnja referentkinja filijale PIO fonda u Smederevu Gorica Petković, kazala je danas u završnoj reči na suđenju za malverzacije sa invalidskim penzijama, da nema dokaza o krivici za primanje i davanje mita.

“Osim rekla-kazala, drugih dokaza karakterističnih za delo primanja i davanja mita nema. Nema hvatanja na delu počinioca, ni obeleženih novčanica, ni drugih dokaza pribavljenih poznatim kriminalističko-tehničkim metodama”, rekla je prvooptužena Petković.

Ona je kazala da novac nije tražila, ni davala, što, kako je navela nije slučaj sa onima koji su bili u direktnom kontaktu sa strankama.

“To nije slučaj sa onima koji su bili u direktnom kontaktu sa strankama i koji su priznali da su lično tražili i primali novac od bolesnih stranaka, iznoseći neistine da će novac predati meni.

Praktično su novac uzimali u moje ime, a za svoj račun”, rekla je ona.

Ona je dodala da je i tužilaštvo svesno neodrživosti optužnice pa se posle šest godina suđenja menjaju bitne tačke optužnice.

Suđenje Petkovićevoj je počelo 2005. godine, a očekuje se da će biti završeno krajem decemmbra, kada bi predsednik sudskog veća Dragoljub Milanović trebalo da saopsti datum izričanja presude.