Globa zbog punog kontejnera


02. jun 2018. DRUŠTVO – Izvor: Večernje novosti – Smederevca Dragana Katića će dve kese kućnog smeća koštati 25.000 dinara, koliko mora da uplati u budžet lokalne samouprave jer su ga kamere Komunalne policije snimile da je đubre odložio pored kontejnera koji su već bili puni.

Sve se odigralo minulog vikenda, kada je Katić iz automobila svog prijatelja na Trgu Nikole Krge izneo pomenute kese, a kamere su zabeležile registarsku oznaku, pa je kazna stigla na adresu čoveka koji je Draganu pozajmio vozilo. Uveren u to da će lako objasniti situaciju, Katić je sam otišao u Komunalnu policiju.

– Načelnik mi je rekao da po zakonu moram da platim, a na pitanje šta sam mogao da uradim kada je kontejner već bio pun, odgovorio je da bi bolje bilo da sam smeće stavio na gomilu, pa makar posle i palo na zemlju – svedoči Katić.

Kako kaže, jedini “ustupak” je savet da u roku od osam dana uplati polovinu kazne, pa sumnja kako neko namerno ostavlja pune kontejnere i kažnjavanjem sugrađana puni lokalni budžet.

Nezaposleni Dragan Katić i njegov prijatelj penzioner, na čije ime glasi kazna veća od polovine prosečne zarade u Srbiji, dakle, moraju da plate nerad lokalnih komunalaca. Pokušaj da u Komunalnoj policiji saznamo šta su preduzeli protiv odgovornih u smederevskom JKP “Čistoća”, nažalost nije urodio plodom.