Gimnazija: Prinudna uprava po kumovskoj liniji


26. februar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Smederevske novine – Ministar prosvete Srđan Verbić, doneo je rešenje o razrešenju školskog odbora i uvođenju privremenih mera u smederevsku Gimnaziju, saznaju Smederevske novine. Rešenje o uvođenju prinudne uprave stiglo je danas u školsku upravu u Požarevcu, a očekuje se da do kraja dana stigne i u ovu srednju školu.

Prema saznanjima Smederevskih, novi vršilac dužnosti direktora Gimnazije biće Radmila Trajković, profesorka ruskog jezika, koja je „prinudni“ dolazak na ovu funkciju obezbedila zahvaljujući svojoj „kumovskoj vezi“ sa porodicom gradonačelnice Jasne Avramović.

Osim vršioca dužnosti direktora, kao organ prinudne uprave, biće imenovan i novi privremeni školski odbor od devet članova.

Za večeras u 19 sati zakazan je sastanak svih zaposlenih u Gimnaziji, potvrdio je za naš portal profesor Dejan Spasić, sada već bivši predsednik školskog odbora.

-Zvanično nam rešenje još nije uručeno, tako da ne bih da spekulišem šta tačno u njemu piše. Izvesno je da ćemo imati skup zaposlenih i da ćemo se dogovoriti da li ćemo i kako reagovati na ovu odluku ministarstva – kaže Spasić.
Prema ranije naloženim merama republičke prosvetne inspekcije, školski odbor je trebalo da u januaru donese odluku o razrešenju dosadašnjeg direktora, magistra Milutina Vučkovića, sa te funkcije. Kako se to nije dogodilo, inspekcija je svojim poslednjim rešenjem najavila ovakav ishod, a za sprovođenje očigledne namere da se u jednu od najuglednijih srednjih škola u Srbiji uvede prinudna uprava, čekala se potvrda nadležnog ministra, koja je danas stigla.

Prema nezvaničnim informacijama, sutra bi trebalo da bude održana i konferencija za novinare na kojoj će javnosti biti saopšten stav zaposlenih u vezi sa najnovijom odlukom ministarstva.