Futsal fest Smederevo 2012.


28. maj 2012. SPORT – U Smederevu se od 30.05. – 06.06. 2012 godine održava međunarodni turnir u futsal-u “FUTSAL FEST SMEDEREVO 2012”. Turnir je po tradiciji jedan od najbolje posećenih i organizovanih u Srbiji.

– Turnir je medijski propraćen i sve utakmice će biti snimane i emitovane. Turnir traje 8 dana, a ekipama iz inostranstva izlazimo u susret što se termina odigravanja utakmica tiče. Do finala treba odigrati najviše šest utakmica, odnosno, to je šest dana boravka u našem gradu.

– Na ovogodišnjem turniru će učestvovati 24 ekipe, smeštene u 8 grupa, u prvoj fazi takmičenja, a dve najbolje plasirene ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u osmini finala.

– Ovogodišnji nagradni fond iznosi 6000 eur
( celokupna uplata od kotizacija ide u nagradni fond) plus mnoštvo pojedinačnih nagrada, kao i poklona sponzora i pokrovitelja turnira.

– Povodom turnira štampaće se revija turnira koja će sadržati turističku ponudu grada Smedereva, Podunavskog regiona, predstaviće svaku ekipu učesnicu sa fotografijama igrača i predstavnika ekipe, sponzorima i pokroviteljima turnira, kao i plan i program festivala.

Prvi put ce se ove godine u okviru festivala organizovati futsal seminar,a predavači na seminaru će biti najpoznatiji futsal treneri iz Evrope .

– Uslovi za igru počev od terena, rasvete, svlačionica, lekarske ekipe i obezbeđenja su na visokom nivou. Turnir se igra u novoj dvorani koja je sagradjena za Univerzijadu 2009 godine. Svakoj ekipi učesnici organizator je obezbedio majce u kojima će igrati na turniru, a mogu igrati i u svojoj opremi.

– Organizator turnira je u saradnji sa Turističkom organizacijom omogućio smeštaj i ishranu za vreme turnira po promotivnim cenama.

-Pored ekipa iz Srbije učešće na turniru su potvrdile ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Makedonije, Italije, Poljske .

Futsal fest Smederevo je međunarodni turnir u futsalu u organizaciji članova KMF ARENE iz Smedereva, na čelu sa osnivačem turnira Igorom Đorđevićem. Svake godine na ovom turniru učestvuju ekipe iz različitih država. Do sada su to bile ekipe iz: Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugare, R Irske, Austrije, Švajcarske, i naravno Srbije.

Na Futsal fest-u 2010. i 2011. godine učestvovalo je veliki broj reprezentativaca, koji su igrali za ekipe iz svojih država. Među njima su: Frane Despotović, Tihomir Novak, Andrija Bogdanović, Žarko Luketin-reprezentativaci Hrvatske, Mile Simeunović,Alen Fetić, Igor Osredkar, Rok Mordej, Darko Tokić-reprezentativaci Slovenije, Marko Perić, Mladen Kocić, Vladan Cvetanović,Boba Rajčević,Slobodan Janjić, Jovan Đorđević, Dragan Đorđević…-reprezentativaci Srbije, Ismet Hadžijev-reprezentativac Bugarske. Kompletna reprezentacija Crne Gore je učestvovala na Futsal Fest-u 2011.

Među učesnicima turnira su bili i legende srpskog futsala: Predrag Rajić, Predrag Brzaković, Igor Šošo, Željko Borojević, Borko Surudžić… Pored velikog broja poznatih igrača, učestvovalo je i veliki broj stručnjaka i promotera futsala kao što su:Veroljub Dugalić, Ivan Božović, Sveto Ljesar, Dejan Dapčević, Dušan Tešič, Iztok Kogoj, Andrej Vrhovec, Jose Ferreira…

Publika je na dosadašnjim turnirima imala priliku da uživa u majstorijama i igrača velikog fudbala, koji su se oprobali na “petoparcu”. Sjajno su se uklopili, pre svi Dalibor Volaš, Ognjen Mladenović, Nikola Mirković, Amer Jukan, De Melo, Dalibor Grujić, Milenko Devušić, Novak Šalipurović…