Futsal: Ekonomac – Smederevo 4:2 (1:0)


13. maj 2012. SPORT – Fudbaleri Ekonomca još jedom su potvrdili da su bez premca u Srbiji. U poslednjem kolu „Mini lige“, četiri prvoplasirane ekipe u prvenustvu, savladali su Smederevce, ali su šampionsku titulu onačno overili tri dana ranije u Beogradu u susretu sa najvećim konkurentom Marbo Intermecom pobedom od 4:1. Poslednji susret poslužio je da se uručenjem pehara i medalja za trijumfalni završetak prvenstva četvrta tutula šampiona proslavi sa vernim navijačima.

Utakmicu sa Smederevom, iako ništa nije odlučivala, domaći fudbaleri su shvatili ozbiljno, stvarali šanse, ali su prvi pogodak postigli tek u poslednjem minutu prvog poluvremena preko kapitena Bojovića. Seriju pogodaka početkom drugog dela susreta nastavio je Kocić, posle slaloma kroz odbranu gostiju. Još dva pogotka za domaćina postigli su De Souza i mladi Novaković u finišu susreta, a strelci za Smederevo Miljković i Filipović uspeli su samo da ublaže poraz.

Po završeku susreta pobednički pehar kapitenu Ekonomca Vidanu Bojoviću uručio je Dragan Erić, predsednik Komisije FSS za mali fudbal, a svi članovi šampionske ekipe dobili su i medalje.

– Potvrdili smo da smo najbolja ekipa u zemlji i da je titula prvaka zasluženo došla u prave ruke, ocenio je posle utakmice kapiten Vidan Bojović.

Trener Ivan Božović imao je razloga da sa svojim izabranicima slavi, jer je uspeo svom klubu i Kragujevcu donese četvrtu titulu prvaka Srbije u futsalu.

– Cilj koji smo imali na početku sezone ostvarili smo.Plasirali smo se za kvalifikacije za prvenstvo Evrope. Ostaje nam još domaći Kup i što bolji palsman u Evropi, poručio je Božović.

Njasrećniji bio je, svakako, jedan od osnivača Ekonomca i sadašnji predsednik kluba profesor dr. Veroljub Dugalić, koji je dao optimističku izjavu o takmičnju u Evropi.

– Naše ambicije su velike. Nadamo se da ćemo ostvariti taj san da igramo u završnici turnira fajna-for među četriri najbolje ekipe u Evropi. Pripremamo se ozbiljno za to, ako ne ove onda za godinu-dve.

Slavlje posle osvajanja tutule zampiona za ovu godinu u Ekonomcu je kratko trajalo i već su sve misli usmerene narednom finalu Kupa Srbije u futsalu. Kragujevački „studenti“ ponovo će za dva dana odmeriti smange sa najvećim protivnikom Marbo Intermeco. Ovaj susret ponovo će se odigrati u Beogradu u sredu, 16. maja.

Nadajmo se da će kragujevački „velemajstori na prtoparcu“ nastaviti uspešnu seriju igara i pobeda i da će osvojiti i duplu krunu u ovoj godini.

KRAGUJEVAC – Hala „Jezero“. Gledalaca: 350. Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac), Marko Marković (Guča). Strelci: Bojovič u 20, Kocić u 21, De Souza u 32. i Novaković u 34. minutu za Ekonomac, Miljković u 33. i Filipović u 38. minutu za Smederevo.

Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8 (4-4), Smederevo 3 (1-2).

EKONOMAC: Aksentijević, Cvetanović, Bojović, Kocić, Rajić, Novaković, De Souza, Lazić, Vesić, Ranisavljević, Rakić, Da Kosta.

SMEDEREVO: Knežević, Miljković, Đorđević, Cvetanović, Marašević, Antonijević, N. Simić, Miuca, B. Simić, Ristić, Zdravković, Filipović.

Izvor: sumadijapress.co.rs