Fudbal: Smederevo dočekuje Vojvodinu


27. februar 2013. SPORT – Utakmicama 16. kola nastavlja se šampionat u Jelen Superligi, a pred fudbalerima Vojvodine je prvi izazov, gostovanje u Smederevu. Poslednjeplasirani tim na tabeli ugostiće ambiciozne i, igrama i rezultatima tokom zimskih priprema, osokoljene Novosađane, koji žele da pobedom najave svojim navijačima prolećne radosti.

– Nadam se da ćemo trijumfom u Smederevu nagovestiti uspešnu polusezonu – rekao je šef stručnog štaba Nebojša Vignjević. – Naš jedini cilj u Smederevu je osvajanje tri boda, s tim što nikako ne smemo da podcenimo domaćina, koji takođe ima svoje želje i planove. Do pobede možemo da dođemo samo dobrom igrom, uz napomenu da nas ne očekuje lak posao. Imamo informacije da teren u Smederevu nije u najboljem stanju, što ne sme da nam bude nikakav alibi. Ne sumnjam da će naša odbrana biti na visini zadatka, a moram da priznam da imam slatke muke kada je sastav tima u pitanju. Jedini u konkurenciji nije Branislav Trajković zbog žutih kartona, dok su svi ostali spremni i motivisani da se nađu na terenu. Gužva vlada i u konkurenciji za klupu, tako da mogu da izaberem najbolje i najspremnije igrače.Fudbaleri dobro znaju šta se od njih očekuje i ne sumnjam da će uložiti maksimum želje i motiva kako bismo ispunili cilj i u proleće ušli s tri boda.

Tokom poslednjih nekoliko dana izjavljivali ste da velika gužva vlada u srednjem redu i da za mesto među starterima konkuriše čak šest igrača. Jeste li prelomili kome ćete u Smederevu pružiti šansu kada je manevar u pitanju?
-Najbliži mestu u startnoj postavi je, uz Ađurua i Radoju, mladi Kosović s kojim najbolje funkcionišemo. On je i najofanzivniji od igrača iz veznog reda, dok novajlija Vranješ, koji je bez sumnje odličan fudbaler, još nije pohvatao sve konce i kretnje. Očekujem da će se i on u najskorije vreme usklopiti u naš način igranja.
Vignjević je rešio i dilemu koja će dvojica igrača početi susret na mestu štopera. Uz nespornog Igora Đurića, mesto je rezervisano za iskusnog Đorđa Jokića. Što se očekivanja igrača od današnje utakmice tiče, kapiten Miroslav Vulićević je rekao:
– Svi smo 100 posto spremni i motivisani da pokažemo kako naše igre i rezultati iz pripremnog perioda nisu bili nikakva slučajnost. Svesni smo da će Smederevci pokušati da nas iznenade zbog poslednjeg mesta koje zauzimaju i težine svog položaja, ali nas njihove brige ne opterećuju. Gledamo u sopstveno dvorište, cilj nam je pobeda i imamo kvalitet i znanje da svoje ambicije ostvarimo. Biće tako u svakoj utakmici koja je pred nama, a pobeda na startu na tom putu bila bi nam od velike važnosti.

Prema onom što je Vignjević nagovestio, Vojvodina bi u Smederevu utakmicu trebala da počne u sledećem sastavu: Supić – Vulićević, Jokić, Đurić, Pavlović – Ađuru, Kosović, Radoja – Alivodić, Abubakar, Katai.

Izvor: dnevnik.rs