Fudbal: Smederevci bez petorice!


12. avgust 2012. SPORT – Mogu li igrači Vojvodine da prebole ono što su doživeli u Beču? Hoće li eliminacija od Rapida, a posebno revolt, jer im je oteto ono što su igrom zaslužili, uticati na učinak na startu nove sezone, u prvom iskušenju protiv Smedereva?

– Bolno je ono što smo doživeli u Beču, ali tu se, na našu žalost, ništa više ne može promeniti. Obavezni da gledamo napred i da u sebi nađemo novu snagu. Nismo se obrukali u Evropi i zato smatram da zaslužujemo podršku navijača – rekao je Zlatomir Zagorčić, trener Vojvodine.

Važno je da ekipa psihološki oporavljena izađe na megdan Smederevcima?

– Igrači su u potpunosti spremna za novu sezonu i uveren sam da će to pristupom i igrom dokazati u prvih 90 minuta prvenstva. Prva utakmica po pravilu nije laka. U svakom slučaju, šansu će dobiti samo stoposto spremni.

Kako je ranije odlučilo rukovodstvo Vojvodine, za prvu utakmicu u novoj sezoni ulaz je besplatan. Očekuje se da će to uticati na veću posetu nego obično, posebno što je Vojvodini potrebna pomoć s tribina.

Zbog tehničkih problema oko internacionalnih sertifikata, sasvim je izvesno da će Oklopnici protiv Novosađana igrati bez petorice fudbalera koji su u Smederevo došli tokom letnjeg prelaznog roka.

Sudeći po sastavu koji je tokom završnog dela priprema nagoveštavao startnu jedanaestoricu u njemu neće biti Uroševića, Tiodorovića, Bogića kao i dvojica Brazilaca Lukasa i Gomeša.

– Imamo čast i zadovoljstvo da prvenstvo otvorimo sa jednom od naših najboljih ekipa. Biće to prilika da proverimo gde smo u ovom trenutku, bez obzira što nećemo izaći sa najjačim sastavom. Mogu reći da je Vojvodina višestruko u prednosti – ne štedi komplimente na račun domaćina Aleksandar Janjić, trener Smedereva.

Izvor: zurnal.rs