Fudbal: Radnički domaćin Smederevu na “Čairu”


07. septembar 2012. SPORT – Fudbaleri niškog Radničkog ugostiće u petom kolu Jelen Super lige Smederevo, po prvi put posle dužeg vremena u svojoj kući, na renoviranom stadionu “Čair”, koji bi trebalo da dobije upotrebnu odzvolu do 15. septembra kada je na programu duel Nišlija i “oklopnika”. Iz Radničkog je saopšteno da će tri dana pre utakmice stadion obići inspekcija FSS-a koja će, kako očekuju u Nišu, obobriti da se na stadionu mogu održavati sportska takmičenja.

– Za 12. septembar je najavljen dolazak komisije Fudbalskog saveza Srbije i siguran sam da će uslovi koji su nam postavljeni biti ispunjeni. To znači da ćemo, ako ne bude nekih nepredviđenih teškoća, 15. septembra ugostiti Smederevo ovde na Čairu – rekao je Zoran Banković, potpredsednik Radničkog, prenosi portal Južne vesti.

Nišlije su u tekućem prvenstvu svoje rivale dočekivali na stadionu u Jagodini, a sezonu koju su igrali u nižem rangu, na Delijskom visu.

Radovi na “Čairu” nisu u potpunosti završeni, a najviše posla ostalo je da se uradi na istoččnoj tribini, koja će, kako stvari stoje, samo do pola biti otvorena za prvi veliki meč Radničkog na renoviranom stadionu – protiv Partizana.

– Moguće je da donji deo istočne tribine dobije upotrebnu dozvolu za meč sa Partizanom, koji se igra 3. novembra. Ako bude tako, pojedinačna karta na istoku koštaće 300 dinara. Ali, realno, teško je očekivati da istočna tribina bude završena u ovoj polusezoni – kaže Banković.

Ulaznice za meč sa Smederevom, kao i sezonske karte, biće u prodaji na biletarnici hale Čair od 12. septembra svakog dana 10h do 16h do utakmice Radničkog i Smedereva koja je 15. septembra u okviru 5. kola Superlige.

– Karte su čipovane, ne može niko da uđe besplatno. Jedino će biti besplatno za veterane Radničkog koji će imati svoju ložu – kazao je Banković.

Radnički će ove sezone nositi dresove francuske firme “Patrick”, a premijeru u novim dresovima će najverovatnije imati protiv Smedereva.

Izvor: sportal.rs