FK Smederevo smenilo trenera


10. oktobar 2012. SPORT – “Epidemija” smene trenera u srpskom fudbalu se nastavlja. Poslednja žrtva je Aleksandar Janjić, trener “oklopnika”, a na tom mestu će ga zameniti Miloš Velebit.

Fudbalski klub Smederevo je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Aleksandrom Janjićem.

Razlog za njegovu smenu su loši rezultati tima i želja uprave da tom promenom “razmrdaju” ekipu čije je samopouzdanje na vrlo niskom nivou.

Na sajtu FK Smederevo se navodi da je uprkos tome što je jedan od najboljih trenera lige Aleksandar Janjić morao biti smenjen. Okolnosti u kojima je radio su bile takve da on nije mogao da ostvari pobedu sa ekipom. Na sajtu stoji i da je to bila teška odluka, ali od velike važnosti za dobrobit čitavog kluba.

“Oklopnici” su od početka sezone doveli veliki broj novih igrača, a na ruku im nisu išle ni brojne povrede fudbalera.

Oni su posle osam odigranih kola u Jelen Superligi osvojili četiri boda i nalaze se na poslednjem mestu tabele. Zabeležili su četiri remija, uz četiri poraza.

Janjića će na mestu šefa stručnog štaba zameniti Miloš Velebit. On je nekadašnji igrač Smedereva i smatra se vrlo perspektivnim u svom poslu. Velebit je do sada bio trener i instruktor u FSS.

Crvena lampica u Smederevu će biti ugašena sa prvom pobedom novog trenera, a smena šefa stručnog štaba je izgleda i dalje najbolji “lek” za loše rezultate u Superligi.

Izvor: Mondo