FK Smederevo: Ističe krajnji rok za izmirenje dugova


21. februar 2013. SPORT – Smederevo, Novi Pazar i Crvena zvezda imaju rok do petka uveče da izmire svoja zaostala dugovanja.

U najgoroj poziciji je svakako klub sa „Marakane“ čiji se dug procenjuje na milion evra. Ukoliko ne isplati dugovanje ili barem ne pronađe dogovor o otplati, Crvena zvezda neće biti u mogućnosti da registruje svoja nova pojačanja Nikolu Petkovića, Luisa Garida i Abiolu Daudu.

Petak, 22. februara je krajnji, ionako produženi rok za otplatu, rok koji se prema rečima samog predsenika FSS Tomislava Karadžića neće pomerati.

„Izašli smo u susret klubovima koliko smo mogli. Nema novih pomeranja.“, rekao je „Sportu“ Tomislav Karadžić.

Naime, crveno-bele koče dugovanja prema Borcu, Javoru, odnosno trenerima Maroviću i Đuroviću,te igračima Milovanoviću, Peroviću, Jeremiću, Mihajloviću, Nikoliću.

Od rukovodstva kluba koje se i dalje nalazi u Turskoj stižu pozitivne poruke, uverenja da će rešenje pronaći, rešenje na kome aktivno rade Džajić i Zečević, dok se Nebojša Čović fokusira na košarkaški klub.

„Trenutno imam velikih obaveza u košarkaškom klubu i nemam komentar vezan za rešavanje dugova.“, istakao je Čović.

Osim u Crvenoj zvezdi, sa istim problemom finansijske prirode, doduše u manjem obimu, suočavaju se Smederevo i Novi Pazar.

U problemu drugačije vrste pred nastavak sezone nalaze se i dva imenjaka iz Kraguejvca i Niša koji se suočavaju sa problemima u infrastrukturi.

Kragujevački Radnički će do početka proleća morati da poradi na službenim prostorijama i svlačionicama, a Nišlije, kako tvrde već duže vreme bez podrške lokalne samouprave, nemaju sredstava kako bi rešile problem sa kašnjenjem reflektora i oronulih svlačionica.

Bilo kako bilo, pomenuti klubovi ulaze u odlučujućih 24 sata tokom kojih će morati da pronađu rešenje problema.

Izvor: Sportske.net