FK Smederevo: Igrači u štrajku!


14. mart 2013. SPORT – Fudbaleri smederevskog superligaša pridružili se zaposlenima u klubu i stupili u generalni štrajk, zbog čega je dovedeno u pitanje odigravanje meča sa Novim Pazarom u 19. kolu domaćeg šampionata.

Velika finansijaki problemi u Smederevu traju već mesecima. Zaposleni u klubu već su ranije stupili u štrajk i nakratko ga prekinuli zbog meča sa Radom prošle subote. Njima su se sada priključili i igrači.

Oni su rešeni da istraju u odluci obustave rada, zbog čega je pod znakom pitanje gostovanje Smederevaca u Novom Pazaru u subotu, u okviru 19. kola Superlige.

“Solidarisali smo se sa zaposlenima u klubu jer je ugrožena egzistencija njihovih porodica koje uz to nemaju zdravstveno i socijalno osiguranje. Za razliku od nas koji smo u klub došli pre dva meseca, u ništa boljem položaju nisu ni igrači starosedeoci. Mi svakodnevno u vreme treninga dolazimo u klub i razgovaramo sa stručnim štabom i direktorom Pantićem, ali smo nemoćni da bilo šta učinimo. Jednostavno ne znamo kome da se obratimo i ako se nešto ne promeni sumnjam da ćemo igrati u Novom Pazaru”, izjavio je za “Žurnal” kapiten Branislav Atanacković.

Minimalna sredstva koja su uplaćena pre mesec dana otišla su za izmirenje dugova bivših igrača i trenera koji su tužili klub.

Smederevo, koje preživljava najteže dane od postanka, pre nešto više od mesec dana ostalo je i bez predsednika Saše Momića, koji je nezadovoljan odnosnom gradskih čelnika prema klubu podneo neopozivu ostavku.

Kako trenutno stvari stoje, rešenja nema ni na vidiku…

Izvor: mondo