Finci otvaraju fabriku u Smederevu


01. oktobar 2013. PRIVREDA – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović zatražila od odbornika da ne ugrožavaju investiciju jer su investitori iz Finske tražili poverljivost.

Investitor iz Finske otvoriće u novembru u Smederevu fabriku kablova za automobilsku industriju.

Pregovori o investiciji traju već nekoliko meseci, ali se drže u tajnosti.

Finska kompanija otvoriće fabriku kablova za automobilsku industriju u novembru u Smederevu u kojoj će biti zaposleno 500 radnika. Kako je najavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, do kraja naredne godine u Smederevu će biti otvoreno još 1.000 radnih mesta.

Pregovori sa investitorom iz Finske aktuelni su već nekoliko meseci, ali se drže u tajnosti.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je prošlog meseca najavila da će pregovori biti završeni do kraja 2013. godine, i da će to značiti radna mesta za 500 građana. Ona nije otkrila koja finska kompanija je u pitanju.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, kada se povela priča o finskim investitorima, Avramovićeva je zatražila od odbornika da ne ugrožavaju investiciju, jer su Finci, prema njenim rečima, tražili poverljivost.

Ona je kazala da su Finci od desetak potencijalnih mesta za ulaganje odabrali Smederevo zbog najpovoljnijih uslova i geostrateškog položaja, kao i blizine dva koridora.

Potencijalni ulagači iz Finske, boravili su u gradu i početkom septembra na trećoj rundi pregovora.

Izvor: Večernje novosti