Finci i Austrijanci zainteresovani za ulaganja u Smederevu – Posao za više od 2.000 radnika?


19. avgust 2013. PRIVREDA – Smederevo uskoro očekuje dolazak nekoliko novih investitora, najavila je gradonačelnica Jasna Avramović za lokalne “Naše novine”.

Uoči tradicionalne manifestacije “Smederevska jesen”, koja se održava od 2. do 9. septembra, u ovaj grad dolaze potencijalni ulagači iz Finske, kazala je ona.

– Ovo je već treći sastanak, gde ćemo precizirati dogovore. Svaki sastanak sa ovim investitorom je korak bliže realizaciji jedne velike priče koja krajem 2013. treba da rezultira angažovanjem 500 radnika, a krajem 2014, 2.000 radnika bi trebalo da nađe posao – kazala je Avramović u intervjuu za “Naše novine” od 14. avgusta 2013.

Ona nije kazala koja kompanija je u pitanju, niti iz koje oblasti.

– I to nije sve: 2. septembra imamo sastanak sa austrijskom firmom koja je vrlo zainteresovana za proizvodnju ferolegura na potesu “Utvine” livnice. I tu bi 400 radnika trebalo da nađe posao – rekla je takođe gradonačelnica Smedereva.

Jasna Avramović je takođe kazala da pred kraj manifestacije Smederevska jesen, “Petrol” otvara svoje skladište gde bi trebalo da radi 20 ljudi. Tu je i “Cool food” koji će uposliti 30 fakultetski obrazovanih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede i voćarstva, a 700 ljudi će u sezoni od marta do novembra raditi jer se podižu zasadi vinove loze, breskve i trešnje.

– Radimo intenzivno i sa Italijanima, da deo “Želvoza” ili ceo “Želvoz” konačno završi svoju priču o restrukturiranju i da naravno najzad reši svoj status. Cilj je da preduzeće ponovo ima svoju proizvodnju i da zaposleni najzad znaju svoju sudbinu – kazala je gradonačelnica.

Izvor: eKapija