Finale II Smederevske lige za učenike osnovnih škola Smedereva


15. maj 2015. SPORT – Pobednici druge Smederevske lige za učenike osnovnih škola, koja je ove godine podeljena na mlađe i starije pionire, u kategoriji mlađih su Nemanja Živojinović i Natalija Tasić, a kod starijih pionira Veljko Ilić i Iva Jovanović. Osam najboljih iz obe kategorije plasiralo se u finale i gađaće za drugi Smederevski kup za pionire, koji će se održati, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u nedelju 17. maja. Ekipno, i u drugoj ligi su najbolji pioniri OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Dr Jovan Cvijić“.

Nemanja Živojinović, učenik Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ osvojio je svoju prvu zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionira, sa ukupnim rezultatom od 827 krugova. Drugo mesto pripalo je učeniku OŠ „Dositej Obradović“ Nemanji Adamoviću sa 820 krugova, a bronzanu medalju osvojio je Ivo Barjaktarević iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 767 krugova. Kod mlađih pionirki više nego ubedljiva je bila Natalija Tasić, učenica OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 897 krugova! Tasićeva je prošle godine bila druga u ligi. Srebro je ove godine pripalo njenoj školskoj drugarici Veri Petronijević sa 765 krugova, a bronzu je osvojila Katarina Milovanović iz OŠ „Branislav Nušić“ sa 636 krugova. Kod starijih pionira, kao i lane, trujumfovao je Veljko Ilić iz OŠ „Sveti Sava“ sa 866 krugova. Do srebrne madalje došao je Uroš Ćorović, učenik OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 850 krugova, a bronzanom medaljom okitio se Luka Jevtić iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 830 krugova. Računalo se pet najboljih rezultata iz sedam kola. Prošle godine treća Iva Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) ove godine je osvojila zlatnu medalju sa 847 krugova ispred školske drugarice Jovane Lazić sa 844 kruga. Treća je Tijana Dimitrijević (OŠ „Dimitrije Davidović“).

Ekipno kod pionira ponovo je trijumfovala je OŠ „Dositej Obradović“ sa 38 bodova, drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 30 bodova, a treće OŠ „Branko Radičević“ sa 26 bodova. Četvrta je OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 20 bodova, peta OŠ „Branislav Nušić“ sa 16 bodova, šesta OŠ „Sveti Sava“ sa 14 bodova i sedma OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca sa 2 boda. Kod pionirki i drugu ligu na prvom mestu dočekala je ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 33 boda. Sa 27 bodova na drugom mestu je OŠ „Dimitrije Davidović“, treća sa 18 bodova OŠ „Branislav Nušić“, četvrta sa 14 bodova OŠ „Dositej Obradović“, peta sa 10 bodova OŠ „Branko Radičević“, šesta sa pet bodova OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, sedma sa 4 boda OŠ „Sveti Sava“ i osma OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lipa sa 2 boda.

U finale drugog Smederevskog kupa plasiralo se po osam najboljih pionirki i pionira na osnovu generalnog plasmana iz mlađe i starije kategorije. Finale će se održati u nedelju 17. maja. Od 17.00 časova za drugi Smederevski kup, u kategoriji pionirki, boriće se prošlogodišnja pobednica Natalija Tasić, zatim Iva Jovanović, Jovana Lazić i Nataša Đokić (sve četiri „Dr Jovan Cvijić“), Tijana Dimitrijević, Snežana Jovanović i Anja Vasiljević (sve tri „Dimitrije Davidović“) i Nevena Đorđević („Branislav Nušić“). Od 18.00 časova u kategoriji pionira nastupaju: Veljko Ilić („Sveti Sava“), Uroš Ćorović i Ivo Barjaktarević (obojica „Dimitrije Davidović“), Luka Jevtić, Miloš Nikolić i Nemanja Adamović (sva trojica „Dositej Obradović“), Ivan David „Branislav Nušić“) i Nemanja Živojinović („J. J. Zmaj“). Svečano proglašenje pobednika planirano je za 19.00 časova, kada će biti urečene medalje, pehari i diplome polaznicima Škole streljaštva Streljačke družina „Smederevo“, koji su uspešno završil, prvi, osnovni nivo.