Fijakerijada u Drugovcu


01. oktobar 2012. DRUŠTVO – Konjički klub Smederevo proteklog vikenda organizovao je „Fijakerijadu“ u Drugovcu u čast najstarijeg člana Kluba i uzgajivača koji se najduže bavi konjarstvom u smederevskoj opštini Stanisavljević Živomira – deda Žive. Ove godine on je proslavio osamdeseti rođendan i sedamdesetogodišnjicu bavljenja konjarstvom.

„Fijakerijada“ je održana na stadionu Fudbalskog kluba Drugovac u saradnji sa tamošnjom Mesnom zajednicom i Fudbalskim klubom.

Gradonačelnica dr Jasna Avramović uručila je pehare pobednicima, učesnicima i domaćinima i čestitala na dobroj organizaciji i poželela da „Fijakerijada“ sledeće godine preraste u još veću i bogatiju manifestaciju.

Nagrađen je i najmlađi učesnik Marko Milošević iz Drugovca, učenik poljoprivrene škole „Despot Đurađ Branković“. Za najupareniji mladi par konja nagrađen je Goran Stanojević iz Šalinca.

Takmičenje je organizovano u pet kategorija. Žiri je ocenjivao zaprege iz Požarevca, Kovina, Pločice, Mramorka, Bavaništa, Poljane, Banatskog Novog Sela, Šalinca i Drugovca.

Izvor: smederevo.org.rs