Fejsbuk drugarica policajca otmičara pokušala da se ubije


14. oktobar 2013. HRONIKA – Policija je sprečila M. N. iz Smedereva, s kojom je policajac iz Loznice Dejan Marković (30) bio prijatelj na Fejsbuku, da izvrši samoubistvo nakon što se on ubio u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici. Kako saznajemo, devojka je planirala da skoči u Dunav, ali ju je u poslednjem času sprečila policija.

– Ona je poznanici poslala poruku da će se ubiti jer ne može da podnese to što se Dejan ubio i što nije uspela da ga spreči. Rekla je da će skočiti u reku. Poznanica je probala da je smiri, ali kad je videla da je njeno stanje sve lošije, pozvala je policiju – navodi naš izvor. Patrola je odmah krenula u potragu za M. N. i posle izvesnog vremena pronašla ju je na obali reke. Posle kraćeg razgovora ubedili su je da odustane od namere i poveli je sa sobom.

– M. N. je odmah primljena u psihijatrijsku bolnicu. Nakon pregleda zadržana je na lečenju, gde će ostati sve dok njeno psihičko stanje ne bude dobro. Na sreću, njen život je spasen, ali će morati da nastavi lečenje kod psihijatra dok se potpuno ne oporavi – navodi naš sagovornik.

Kao što je Kurir pisao, M. N. je bila Markovićeva prijateljica na Fejsbuku. Mesecima su se dopisivali, ali se nikad nisu videli. Navodno su preko interneta razmenjivali simpatije i poruke podrške, a razgovarali su i utorak, dok je trajala drama u Jadranskoj Lešnici.
– Ona je taj njihov virtuelni odnos videla kao platonsku ljubav i tako se i ponašala. Verovatno je očekivala da će se ta virtuelna veza pretvoriti u „pravu“, pa ju je zbog toga ovaj događaj toliko potresao.

Kad je čula da se Marković zabarikadirao, probala je da stupi u kontakt s njim. Tog dana ga je zvala 23 puta pre nego što se javio – navodi sagovornik. M. N. je bila spremna da dođe i razgovara s Dejanom oči u oči. On joj je rekao da požuri i da će mu značiti njen dolazak jer mu je ona mnogo pomagala u životu.

– Zvučao je pribrano i bio je svestan svega. Međutim, ona ipak nije otišla u Jadransku Lešnicu jer je neposredno pred polazak saznala da se Marković ubio – objašnjava naš sagovornik.

Izvor: kurir-info.rs