Evakuacije u sedam sela


15. maj 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agenmcija Beta – Komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović naredila evakuaciju ugroženog stanovništva sedam sela i jednog gradskog naselja.

Biće evakuisano ugroženo stanovništvo sela Ralja, Radinac, Kolari, Mihajlovac, Malo Orašje, Saraorci, Vranovo i smederevskog naselja Mali Krivak koje ugrožavaju podzemne vode i kiša, rečeno je agenciji Beta u Štabu za vanredne situacije.

Iz Mihajlovca su evakuisane 24 osobe i smeštene u objektu Crvenog krsta u Maloj Krsni.

Ostali evakuisani biće u Sportskoj hali Smederevo.

Za sve evakuisane biće obezbeđeni kreveti, ćebad od Vojske Srbije a o pripremi toplih obroka brinuće učenici i profesori kulinarstva Ekonomsko-trgovinske škole koji drže restoran Grand u centru Smedereva.

Opšta bolnica Smederevo dopremiće posteljinu, a Dom zdravlja lekove.

Po odluci Štaba, zaposleni u smederevskim komunalnim preduzećima i u

Gradskoj upravi Smederevo radiće na punjenju džakova s peskom.

Saobraćaj je obustavljen od naplatne rampe Vodanj do pruge prema Kolarima. Alternativni pravac je Vodanj, Kolari-naplatna rampa, naplatna rampa-Vodanj, pa prema Malom Orašju.

Tokom prepodneva zajednički sastanak održali su Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga i Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva na kojem je odlučeno da se sastaju na svaka tri sata.