Ekonomski fakultet u Beogradu i grad Smederevo potpisali sporazum o studentskim praksama


24. januar 2018. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Ekonomski fakultet u Beogradu i grad Smederevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.

Sporazum, koji će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, da usavrše poslovne veštine i budu konkuretni na tržištu čim završe studije, potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

– Studenti će, od nadležnih u Smederevu, posle obavljene prakse, dobijati izveštaj o tome koliko je njihovo znanje primenjivo, da li poseduju potrebne veštine za obavljanje posla, kao i sugestije za dalje unapređenje znanja i sposobnosti – rekao je dekan Boričić i dodao da na fakultetu trenutno studira oko 150 studenata iz Smedereva.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je izrazila zadovoljstvo potpisanim sporazumom rekavši da će grad obezbediti praksu svim studentima koji su za to zainteresovani.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila je Narodnoj biblioteci Smederevo donaciju knjiga “Ekof biblioteka”, sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim naslovima.