Dvojici ilegalaca iz Avganistana deset dana zatvora


19. januar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Dežurni sudija Prekršajnog suda u Smederevu osudio je u sredu uveče dvojicu od petorice avganistanskih državljana na 10 dana zatvora, zbog ilegalnog ulaska u Srbiju.

“Dežurni sudija Prekršajnog suda u Smederevu osudio je državljane Avganistana H.K (23) i A.M. (25) na po 10 dana zatvora zbog prekršaja iz člana 65. st. 1. tač. 1. Zakona o zaštiti državne granice“, izjavila je Olivera Manić, portparol Prekršajnog suda u Smederevu.

Manićeva je rekla da su okrivljeni odmah nakon objavljivanja presude upućeni u Okružni zatvor u Smederevu, na izdržavanje kazne.

Trojica maloletnih i dvojica punoletnih avganistanskih državljana, pre dva dana su preko graničnog prelaza Preševo ušli u Srbiju bez putnih isprava, u makedonskom kamionu koji je prevozio repromaterijal za potrebe kompanije “Ju-E-s-Stil Srbija”.

Policijska uprava u Smederevu je trojicu maloletnih avganistanskih državljana uputila u Centar za strana maloletna lica bez roditelja i staratelja u Beogradu.