Dvoje povređeno u nesreći, rođene dve bebe


01. januar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Dve osobe su lakše povređene u dve saobraćajne nesreće koje su se dogodila u Smederevu, a lekari su u novogodišnjoj noći imali i tri intervencije zbog prekomerne upotrebe alkohola.

U noći dočeka Nove godine u Smederevu lekari su zabeležili i dvoje lakše povređenih u tuči, dok je jedna osoba zadobila povrede od pirotehnike.

U bolnici Sveti Luka rođene su dve bebe – dvadeset minuta posle ponoći porodila se Sandra Vučković iz Seona, koja je rodila devojčicu Nikolinu, a u 3.30 Danijela Ranković, koja je na svet donela sina.

Na doček 2014. godine na Trg republike u Smederevu, finansiran skromnim sredstvima gradskog budžeta, izašlo je oko 1.500 pretežno mladih. Na dočeku su pevale pevačice Tanja Savić i Ljupka Stević.

Predsednik organizacionog odbora dočeka naveo je u izjavi agenciji Beta da nije bilo sponzora, ali da će bogatije biti na Badnje veče koje će gradska uprava organizovati takođe na Trgu republike, ispred saborne crkve Svetog Georgija, u saradnji sa Odborom pravoslavne crkvene opštine.