Dva dodatna autobusa za gradske linije


15. jul 2015. DRUŠTVO – Izvor: Naše novine – Smederevska Lasta u jeku godišnjih odmora, radi punom parom. Uskoro će se na najopterećenijim linijama gradskog prevoza naći još dva autobusa. Intenzivno se radi na pripremama za početak školske godine, a interesovanje za liniju Smederevo – Herceg Novi je i ove godine veliko. O tome, kao i nelojalnoj konkurenciji zbog koje Lasta mesečno gubi višemilionske iznose, kapacitetu poslovanja i planiranim investicijama, za Naše novine govori direktor, Živorad Simić.

Najaktuelnija informacija iz Laste je povećanje voznog parka, stigli su novi autobusi, na kojim linijama će saobraćati?

-Da, posle dužeg vremena, vozni park Laste je nedavno povećan za dva Ikarbusova vozila. Ti autobusi su namenjeni prvenstveno za gradski saobraćaj i klimatizovani su, što će verujem, biti značajno za naše korisnike, a inače nije uobičajena praksa za vozila u gradskom saobraćaju. Takođe, reč je o autobusima sa Euro 5 motorima koji mnogo manje zagađuju životnu sredinu. Ovo pojačanje će uticati i na kvalitet usluge koju pružamo Železari Smederevo, kao našem najvećem korisniku. Vozila smo dobili u okviru Lastinog programa na nivou cele zemlje, od sedam vozila koliko ih je ukupno nabavljeno, dva su u smederevskoj poslovnici.

Sezona je godišnjih odmora, naši sugrađani i dalje u velikom broju letuju u Crnoj Gori, a znamo da ih do tamo vozi i Lasta. Kakvo je interesovanje ove godine i šta nudite zainteresovanima?

-Saobraćajna sezonska linija na relaciji Smederevo – Herceg Novi postoji više godina i interesovanje je i dalje veliko. Radi se o svakodnevnim polascima tokom jula i avgusta, u terminu od 21 i 30, uz usputne stanice Smederevska Palanka, Velika Plana, Kraljevo, pa do bukvalno svih mesta na crnogorskom primorju, od Bara do Herceg Novog. Na taj način smo želeli da maksimalno izađemo u susret našim korisnicima i omogućimo im prevoz do bilo kog mesta za letovanje. S obzirom na to da su cene karata povoljne, kao i da smo od 15. do 30. juna imali promotivnu akciju i prodaju karata uz 20% popusta, zadovoljni smo tim delom našeg poslovanja.

Poučeni nedavnim, nemilim događajima i nezgodama na putevima, a u jeku dugih putovanja, ovo je prilika da Smederevce podsetimo na kvalitet, ali i bezbednost usluge koju pruža Lasta…

-Naši korisnici znaju da je reč o ozbiljnom prevozniku sa dugom tradicijom. Svi naši vozači su adekvatno osposobljeni za te duže relacije, poštujemo pravila i standarde. Kriterijumi za vozače su izuzetno strogi i oni svi redovno prolaze testiranja, kako psihološka, tako i analize na prisustvo psiho – fizičkih supstanci. Pri tom, te kontrole ne radi Lasta, već najstručnije, posebno angažovane ustanove i službe.

Kakvi su kapaciteti Laste u ovom trenutku?

-Trenutno posedujemo 68 vozila, a za održavanje saobraćaja koristimo 44, od čega tri u Kovinu jer i tamo obavljamo lokalni prevoz. Pređemo oko 320.000 kilometara i godišnje prevezemo 650.000 putnika. Bavimo se i vanlinijskim saobraćajem, može nam se obratiti svako kome je potrebno da iznajmi vozilo. Primera radi, dva autobusa smo obezbedili za turističke obilaske Vile Obrenovića, utorkom i subotom. Važno je napomenuti da i u Smederevu i Kovinu, putnici mogu da kupe karte za sve Lastine međunarodne linije, a 24 sata pre i posle tih polazaka, odnosno dolazaka, svaki kupac ima pravo na besplatno korišćenje međugradskih linija Laste.

Osim tog prevoza van Srbije koji je trenutno najaktuelniji, na čemu se u Lasti još radi?

-Tokom leta, radimo na pripremama za početak školske sezone. Inače, nakon Železare najveći korisnik naših usluga je Gradska uprava. Grad subvencioniše prevoz lica starijih od 65 godina, socijalne kategorije, učenike i studente. Tender za izbor prevoznika đaka je završen, a do 1. oktobra bi trebalo da bude gotov i drugi, za prevoz studenata. Želim da napomenem da posle duže vremena, sa Gradskom upravom imamo odličnu saradnju, ranije su dugovanja iznosila i po 20 miliona, sada je to tek jedan milion.

U planu je nova investicija, o čemu se radi?

-Da, u sklopu tehničkog održavanja planiramo novu internu benzinsku stanicu za snabdevanje gorivom. To će se pozitivno odraziti na organizaciju posla, stanica ima kapacitet od 100 tona i mogućnost da se dva vozila opsluže za pet minuta. To će znatno olakšati posao i ljudima koji vode saobraćaj i radnicima koji održavaju vozila.

Ima li pomaka kada je reč o problemima koji nastaju usled nelojalne konkurencije, znamo da taksisti sada nude prevoz po ceni karte…?

-To je i dalje najveći problem sa kojim se suočavamo i u Smederevu i u Kovinu. Privatni kombiji i taksi prevoznici, putnike bukvalno vuku za rukav nudeći im usluge, voze po ceni karte, rade linijski prevoz, a nikome ne plaćaju porez za to, dakle po sredi je siva ekonomija. Sve to je i u suprotnosti sa važećim zakonskim regulativama i odlukama koje uređuju tu oblast. Nadležne gradske službe nam u potpunosti izlaze u susret, inspekcija reaguje na terenu, kažnjava, ali je učinak kratkotrajan. Par dana se situacija primiri, a zatim se nastavi isto. Treba nam sistemsko rešenje. Lasta, koja poštuje sve obaveze prema državi, ne može da ponudi nižu cenu prevoza u smislu pojeftinjenja karte, ali smo uspeli da prodajom povratnih karata za prigradske linije po nižim cenama, uvećamo prihod za milion dinara. Ako znamo da to što radi nelojalna konkurencija za posledicu ima mesečni gubitak Laste od 4 miliona, a da s druge strane, ovakve akcije imaju efekta, onda se nameće potreba da i u budućnosti razmotrimo neke slične ideje.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest