DS: SNS ucenjuje građane


23. februar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Šef odborničke grupe DS u Smederevu Andrija Pavlović optužuje SNS da “ucenjuje građane i traži im sigurne glasove, kako bi zadržali ili dobili stalan posao”.

“Građani su ucenjeni: oni koji imaju posao treba da obezbede 30 sigurnih glasova da ne izgube posao, oni koji rade na određeno vreme po javnim preduzećima da bi dobili rešenje na neodređeno treba da obezbede 50 sigurnih glasova”, izjavio je za agenciju Beta Andrija Pavlović.

On je naveo i da je građanima obećan posao posle izbora, ako pre toga osiguraju 100 glasova.

Pavlović koji je prethodnoj lokalnoj vladi bio šef kabineta gradonačelnika Predraga Umičevića (DS) i kasnije njegov pomoćnik, precizirao je da su “svi ti ljudi koji moraju da obezbede 30, 50 ili 100 sigurnih glasova, prvo su pozivani da se oduže SNS-u”, kojoj je u junu 2013. prišla gradonačelnica Jasna Avramović.

On je naveo primer javnog preduzeća Komunalac, koje je dolaskom Jasne Avramović na mesto gradonačelnika, podeljeno na četiri preduzeća i tako stvorena prilika, kako je istakao, da se zaposle oni koji obezbeđuju glasove.

“Ideja o razdvajanju Komunalca na četiri firme bila je odlična jer su plan razradili stručnjaci, ali je realizacija bila loša jer su podelu sproveli političari, koji su četiri preduzeća doživeli kao svoje feude koji služe da se oduže glasačima i partijskim radnicima”, rekao je Pavlović.

On je istakao da je Komunalac imao sektore koji su dobro poslovali i njih je trebalo izdvojiti da bi napredovali, i sektore koje je trebalo drugačije koncipirati zbog gubitaka.

Posle podele Komunalca na četiri firme gubici su se u svim celinama, za kratko vreme, učetvorostručili i premašili 42 miliona dinara pa će sada isti političari da rade na spajanju tih firmi u jednu.