Državno prvenstvo u streličarstvu za osobe sa invaliditetom


10. septembar 2017. SPORT – Izvor: Danas – Streljačko streličarski klub osoba sa invaliditetom „Despot Đurađ Branković“ Smederevo na Državnom prvenstvu u streličarstvu osvojio je ukupno devet medalja, od kojih četiri sa najsjajnijim odličjem, prenosi regionalni informativni portal Podunavlje.info.

Zlatne medalje osvojili su Marko Stojiljković kompaund lukom na 50 metara, Miodrag Grba na 30 metara olimpijskim lukom, Vesna Jovanović i Anđela Kotur na 18 metara olimpijskim lukom.
Srebrni su bili Gavrilo Milenković na 60 metara olimpijskim lukom, Saša Redžić na 30 metara i Matija Mitrović na 10 metara za decu. Bronzano odličje osvojili su Borko Panić olimpijskim lukom na 70 metara i Jovana Stanković na 18 metara.

„Došao je veliki broj takmičara iz Subotice, Pančeva, Kragujevca, Paraćina i Smedereva, gotovo 30 takmičara, a imali smo i decu osobe sa invaliditetom na 10 metara, dečaka iz Subotice i dečaka iz Smedereva sa multipleks sklerozom i sa autizmom“, rekao je za Podunavlje.info Miodrag Grba, predsednik smederevskog kluba.

Takmičenje za osobe sa invaliditetom i za rekreativce, prijatelje turnira održano je u subotu u okviru sportskih aktivnosti manifestacije Smederevska jesen 2017. na pomoćnom stadionu FK Smederevo kod Stare železare.