Država pomaže prevarenom Nikoliću


20. februar 2013. DRUŠTVO – Država je konačno reagovala pa nezaposleni bravar Jovan Nikolić, žrtva krađe identiteta, neće više imati problema zbog toga što je neko napravio kopiju njegove lične karte i višemilionske dugove koji polako dospevaju na adresu ovog Smedrevca.

Nikoliću će danas biti uručeni papiri kojima će moći da dokazuje da “on nije on“ , tačnije da je žrtva prevaranta koji mu je ukrao identitet i postavio ga za vlasnika i direktora firmi “Transšped logistik“ i “Novolajn.“

Time bi sve njegove muke trebalo da budu završene, piše “Politika.”

Tačan identitet prevarnta još nije poznat, ali bi predstojeća istraga trebalo da dovede do konkretnih rezuzultata.

Razmere ove prevere u čijem su središtu našao otpušteni bravar “Želvoza“ izgleds su daleko veće nego što se u prvi mah mislilo.

Do sada su na njegovui adresu došle na naplatu kazna zbog carinskog prekršaja i tužba zbog zakupa magacina na železničkoj stanici u Beogradu.

Međutim, na ocnovu informacija iz Prvog osnovnog tužilaštva razmere ove podvale su daleko međunarodne. Tačnije, Jovana Nikolića terete za višemilionski prevaru u Nemačkoj i austriji.

Beogradskoj policiji podnete su prijave protiv Jovana Nikolića, dogovornog preduzeća “Transšped logistik“ jer nije platio robu firmama „Transkon iz Austrije i “Husing“ iz Nemačke. Ove firme tvrde da su dovedene u zabludu jer im nije isplaćen novac zbog isporučenih 48 tona aluminijuma , zatim 196 kamionskih guma i raznih mašinskih delova.

Druga činjenica koja se navodi u informacijji Prvog osnovnog tužilaštva jeste da je za Jovanom Nikolićem raspisana policijska potraga od novembra 2012. Godine.

To znači da je nazaposleni bravar imao sreće, jer da ga je bilo koja policijska patrola legitimisala on bi mora biri uhapšen.

Još jedna interesantna stvar koju navode u tužilaštvu je da je protiv Jovana Nikolića prijavu podneo Miroljub Jakovljević koji je u Agenciji za privredne registre upisao ovog Smederevca kao vlasnika i direktora ovih firmi.

Jakovljević je inače poznat javnosti kao učesnik afere “Kolesar – Janušević“, zatim kao osumnjičeni u takozvanoj sejšelskoj aferi, ali i kao glavni posrednik u privatizaciji “Cementare“ Novi Popovac koju je kupio švajcarski „Holcim”, piše “Politika.”

Jakovljević u prijavi navodi da mu Jovan Nikolić nije isplatio ugovoreni iznos od 600.000 dinara, nakon potpisivanja ugovora o preuzimanju udela u firmi “Transšped logidtik.“

Izvor: Mondo