Drugi sportski vikend u okviru 126. Smederevske jeseni


12. septembar 2013. SPORT – Za drugi vikend 126. Smederevske jeseni planiran je sadržajan program, a Smederevci će ugostiti i reprezentativce Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Gimnastika na otvorenom

Posle ulične trke, u organizaciji Atletskog kluba „Smederevo”, u subotu će Sokolsko društvo „Smederevo” organizovati nastup pod nazivom „Gimnastika na otvorenom”.

U programi će učestvovati gimnastičarke kluba „Ritam”, sa trenerom Milenom Reljin, koja je na vrhu svetske ritmičke gimnastike bila 10 godina, 12 puta prvakinja SFRJ u višeboju, danas glavni trener u Gimnastičkom klubu „Ritam”.

Gošće su i gimnastičarke Sokolskog društva Sremska Mitrovica, sa trenerom Mlađenom Jakovljevićem, nekadašnjim reprezentativcem SFRJ u muškoj sportskoj gimnastici. Takmičarke su do sada osvojile 2. mesto u pionirskoj selekciji reprezentacije i 4. i 5. mesto u prvoj selekciji.

U programu će učestvovati i skakači sa tramboline Sokolskog društva „Beograd Matica”, takođe nekadašnji reprezentativci u muškoj sportskoj gimnastici, kojima će se pridružiti i domaćini, članovi Sokolskog društva „Smederevo”.

Gimnastičari Sokolskog društva „Smederevo”, sa trenerima Natalijom Vukašinović i Miroslavom Gauzanovićem, osvojili su ove godine 2. mesto na Regionalnom takmičenju u ženskoj sportskoj gimnastici u „C” kategoriji u ekipnom plasmanu, kao i 2. i 3. mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Tokom poslednjih pet godina uspešno nastupali i predstavljali Smederevo i Srbiju na „Gimnaestradi” u Švajcarskoj, Sloveniji, Slovačkoj i Češkoj.

Pionirski šahovski turnir

Pionirski šahovski turnir „Smederevska jesen 2013″ biće održan u subotu, 14. septembra sa početkom u 12,00 časova u Smederevskom šahovskom klubu. Prijavljeno je 20-tak takmičara iz Smedereva, Grocke, Pančeva i Smederevske Palanke, a dolazak su najavili i šahisti iz Starih i Novih Banovaca.

Društvo za sport i rekreaciju invalida

Društvo za sport i rekreaciju invalida grada Smedereva, organizovaće turnire u streljaštvu i pikadu.

Turnir u streljaštvu će se održati u subotu, 14. septembra od 9,00 do 12,00 časova na strelištu u Dvorani Smederevo. Učestvovaće 15 strelaca i 6 pratioca.

Turnir u pikadu biće održan u staroj streljani u nedelju, 15. septembra, uz učešće 10 takmičara i 3 pratioca.

Košarkaški turnir Kup Mega Vizure

U okviru 126. Smederevske jeseni biće održan i košarkaški trunir Kup Mega Vizure, već u utorak, 17. septembra u Dvorani Smederevo i to će biti generalna proba za odigravanje prvenstvenih međunarodnih utakmica.

Finale Kupa Mega Vizure predviđa odigravanje dve utakmice, za treće i prvo mesto. Učesnici turnira su: Crvena zvezda (Beograd), Turk Telekom (Turska), Jenisej (Rusija) i Mega Vizura (Smederevo).

Borba za treće mesto počinje u 17,00 časova, a finale je planirano u 20,00 časova. Nakon finala je proglašenje pobednika i dodela pehara.

Ulaz je besplatan.

Izvor: smederevo.org.rs