Došli na izložbu, dobili kravu


05. decembar 2011. PRIVREDA – Izvor: Beta – Svih 13 uzgajivača stoke koji su učestvovali na izložbi krava u Smederevu dobili su po jednu steonu junicu od Fonda za razvoj poljoprivrede.

Direktor Fonda, koji je organizovao manifestaciju Festmlek, Jovica Vujović kaže da su “bukvalno predstavnici Fonda išli od vrata do vrata i molili proizvođače da učestvuju na izložbi sa svojim grlima”.

“Neko je to dočekao šalom, neko je naš poziv shvatio neozbiljno, neko sa podsmehom, a oni koji su nas poslušali i učestvovali na izložbi sada imaju steonu junicu više u svojoj štali”, rekao je Vujović.

Na 10. Festmleku prvi put je priređena i izložba krava i krave su podeljene povodom jubilarne desetogodišnjice manifestacije.

“Nije cilj Festmleka da dođu prerađivači mleka i žene koje spremaju gibanicu. Imam poštovanja i za jedne i za druge, ali ako nema poljoprivrednog proizvođača na toj izložbi i nema krava koje daju mleko, onda smo neke stvari preskočili što nije trebalo da se preskoči”, rekao je Vujović.

Na manifestaciji održanoj 30. oktobra učestvovalo je 13 uzgajivača sa 54 grla, a nagrade su im danas uručene. Pošto su se dve junice u međuvremenu otelile, dva poljoprivrednika dobila su tele uz kravu.